CEH vrea să construiască un grup pe gaz la Paroşeni

Complexul Energetic Hunedoara vrea să profite de faptul că, prin dreptul termocentralei de la Paroşeni trece conducta transfrontalieră BRUA. Şi, pentru că ştie că, pe viitor, extracţia de cărbune se diminuează, vrea să construiască, la termocentrala din Valea Jiului, un grup pe gaz.
Proiectul este gândit şi susţinut şi de sindicatele din minerit, care au militat în ultimii ani pentru acest lucru, mai ales că astfel este garantată munca angajaţilor de aici. Tocmai de aceea, la întâlnirea organizată de Sindicatul Muntele cu ministrul Virgil Popescu, s-a discutat şi acest aspect, fiind înaintat un termen de timp. „Tot în ideea gândită, atât de noi, cât şi de partea sindicală, sau de minister, de a crea noul complex energetic, pe lângă grupul pe cărbune  care există acum la Paroşeni, pentru eficientizare muncii, astfel încât noul complex să nu mai aibă datorii foarte mari şi costuri de producţie foarte mari, să construim şi un grup pe gaz. Vom face un studiu de fazibilitate, care să ne spună care sunt costurile pentru crearea acestui grup, iar domnul ministru a agreat acest lucru. Avem şi un termen de timp pe care ni l-a dat. Dacă ne-am apuca de construit acest grup, în maxim 3 ani va fi gata”, a spus Cristian Roşu, administrator special la CEH.
Termocentrala Paroşeni funcţionează pe cărbuni din Valea Jiului, iar aici a fost făcută una dintre cele mai mari investiţii, cea care a vizat instalaţia de desulfurare. Costul acesteia a fost de aproape 80 de milioane de euro, însă, acum se vorbeşte despre eficientizarea termocentralei, în condiţiile costului prea mare al extracţiei de cărbune. „Dacă vom reuşi să facem şi acest grup pe gaz, acesta înseamnă viitor pentru  Valea Jiului, viitor şi pentru producerea energiei electrice, dar şi a celei termice. Sunt convins că oraşele din Valea Jiului se vor racorda la energia termică produsă la Paroşeni, dacă costurile vor fi mai mici decât cel pe care acum îl au cu centralele de apartament”, a mai spus administratorul special. Traseul conductei transfrontalier trece prin dreptul Termocentralei Paroşeni, iar studiul de fezabilitatea, aşa cum spune Cristian Roşu, ar putea fi gata până la finele acestui an.
Diana Mitrache

7 comentarii la „CEH vrea să construiască un grup pe gaz la Paroşeni

 • 7 mai 2020 la 20:02
  Permalink

  nu vrea „ESTE OBLIGATA”

 • 7 mai 2020 la 20:03
  Permalink

  la ce ar ajuta acest grup pe gaz exploatarile miniere care oricum se vor inchide. cel mult pentru suprastructura de sefi, sefuti etc de la nivel de ceh ca in rest nu vad la ce ar folosi. nu era un articol zilele trecute ca 99% din locurile de munca vor disparea. sau se face o noua investitie cum e termocentrala care sta si a costat enorm, amortizandu-se la Sfantul asteapta.

 • 7 mai 2020 la 20:05
  Permalink

  pasarea malai viseaza, doar vin alegeri, laudate gura ca de aia primesti bani multi, si de unde oare cred ei ca se vor alimenta cu gaz metan- din gazoductul BRUA- niciodata

 • 7 mai 2020 la 21:31
  Permalink

  Bai electronule cu un neuron ratacit, voi nu aveti bani sa va cumparati hartie igienica, abia platiti salariile, furnizorii si alte datorii nu le.ati platit cu anii si vrei investitii de zeci de milioane de Euro…esti dus rau cu capu’

 • 8 mai 2020 la 05:18
  Permalink

  nu e dus cu capul, dar ciobanasul spatial al psd-ului il duce de nas, trebuie facute studii de fezabilitate, aceste studii se fac pe bani f grei cu firmele de casa ale lor, nu conteaza salariile oamenilor, conteaza numai veniturile lor

 • 8 mai 2020 la 14:58
  Permalink

  O societate cum este CEH, sau cum va fi dupa asa-zisa restructurare, nu va putea construi nimic din lipsa de finantare. Ca sa obtii finantare, de oriunde (inclusiv din fonduri europene), trebuie sa fii profitabil. Adica sa functionezi pe profit, nu pe pierdere. In cazul CEH, sau a oricaror active din cadrul CEH, nimic nu este profitabil si nici nu va fi.
  Asadar, putem vorbi de o eventuala investitie intr-un grup pe gaz in Valea Jiului, poate chiar la Paroseni, dar nu in vreo conexiune cu CEH sau orice activ al CEH.
  E cat se poate de simplu.

 • 10 iunie 2020 la 07:04
  Permalink

  La Brua nu se conecteaza nimeni din Romania . Punct .

Comentariile sunt închise.