CEH verifică linia de cale ferată de pe care deraiază trenurile

După ce un al doile tren încărcat cu huilă a deraiat pe linia dintre Lonea și Petrila, conducerea Complexului Energetic Hunedora promite că va verifica mai atent calea de rulare.
Hoții au furat materiale din calea ferată și aceasta s-a deteriorat, iar acum va trebui să fie reparat și reverificat întreg firul de cale ce vine de la mina Lonea, la mina Petrila.
Două vagoane ale unui tren încărcat cu huilă au deraiat din nou, marți după-amiază, de pe linia industrială dintre Lonea și Petrila. Incidentul vine la doar două luni distanță de la ultimul de acest fel și conducerea Complexului Energetic Hunedoara dă vina pe hoții de fier vechi, care au furat piese din calea ferată.
„Este a doua garnitură de huilă pe care o transportăm astăzi. Prima a plecat fără probleme. După cum se știe hoții de fier vechi activează pe această zonă și ne-au furat materialul de cale mărunt și s-a lărgit puțin linia, ceea ce a dus la deraierea ultimelor două bagoane”, a spus Samuel Dioane, director în Complexul energetic Hunedoara.
Nu mai puțin de 40 de tone de huilă s-au împrăștiat și cei de la CEH au adus o macara ca să repună vagoneții pe linia ferată. Trenul venea de la mina Lonea și garnitura avea 5 vagoane, Ultimele două au deraiat, iar după ce ua reușit punerea pe linie a vagoanelor, responsabilii de la CEH spun că vor verifica întreg firul de linie industrială, cu ecartament îngust.
„Producția nu a fost afectată, pentru că au fost ultimele două vagoane din garnitura de 5 și am înțeles că în două ore s-a reușit punerea lor pe șine. Am dus cărbunii la termocentrala Paroșeni, care este în funcțiune și acum va trebui să verificăm linia, pentru că se întâmplă pentru a doua oară în decurs de două luni de zile”, a precizat Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Un incident similar s-a petrecut în 3 februarie, dar undeva mai sus, pe aceeași cale ferată industrială. Tot traseul de cale ferată, una mai specială, cu ecartament mai mic, va fi acum verificat de specialiștii de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru că există posibilitatea ca să lipsească piese în mai multe zone. Hoții de fier vechi au operat de ani de zile și au creat prejudicii celor de la CEH.
Diana Mitrache