Achizitia energiei electrice de pe Bursã Românã de Mãrfuri aduce o economie de 15 procente, la Petrosani.  Autoritãtile locale au achizitionat energia la un pret de 166 lei/MWh, ceea ce înseamnã un pret mai mic decât cel oferit de furnizorii locali. Autoritãtile locale de la Petrosani au reusit sã reducã cheltuielile cu 15 procente dupã ce au achizitionat energie electricã de pe Bursã Românã de Mãrfuri. Pretul obtinut în urma tranzactiei este avantajos. 166 lei/MWh costã energia cumpãratã de administratia localã de la Petrosani.
”Pot sã vã spun cã, prin sistemul bursier, am reusit anul acesta sã încheiem un contract avantajos pentru energia electricã aferentã consumului public, respectiv iluminatul stradal si consumul de curent electric de la institutiile din subordinea Consiliului local si Primãriei Petrosani, care ne va aduce o scãdere a costurilor la factura de energie undeva la 15%”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
CEZ este furnizorul de la care au cumpãrat autoritãtile locale de la Petrosani energie electricã pentru alimentarea punctelor de consum. Edilii au recurs la aceastã modalitate de achizitie a energiei electrice încã de acum câtiva ani, astfel facturile s-au redus consistent.
Monika BACIU