CEZ va furniza energia electricã la Petrosani

Achizitia energiei electrice de pe Bursã Românã de Mãrfuri aduce o economie de 15 procente, la Petrosani.  Autoritãtile locale au achizitionat energia la un pret de 166 lei/MWh, ceea ce înseamnã un pret mai mic decât cel oferit de furnizorii locali. Autoritãtile locale de la Petrosani au reusit sã reducã cheltuielile cu 15 procente dupã ce au achizitionat energie electricã de pe Bursã Românã de Mãrfuri. Pretul obtinut în urma tranzactiei este avantajos. 166 lei/MWh costã energia cumpãratã de administratia localã de la Petrosani.
”Pot sã vã spun cã, prin sistemul bursier, am reusit anul acesta sã încheiem un contract avantajos pentru energia electricã aferentã consumului public, respectiv iluminatul stradal si consumul de curent electric de la institutiile din subordinea Consiliului local si Primãriei Petrosani, care ne va aduce o scãdere a costurilor la factura de energie undeva la 15%”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.
CEZ este furnizorul de la care au cumpãrat autoritãtile locale de la Petrosani energie electricã pentru alimentarea punctelor de consum. Edilii au recurs la aceastã modalitate de achizitie a energiei electrice încã de acum câtiva ani, astfel facturile s-au redus consistent.
Monika BACIU

4 comentarii la „CEZ va furniza energia electricã la Petrosani

 • 20 martie 2018 la 19:12
  Permalink

  Petrosaniul ajuta Complexul Energetic Hunedoara atat prin cumpararea de energie electrica cat si energie termica . Dar celelalte primarii din valea jiului de ce nu vor sa cumpere macar energie electrica pentru ca Termoficarea au inchiso ???

 • 20 martie 2018 la 20:26
  Permalink

  ALO…e vorba de CEZ nu de CEH. Nu e totuna.
  Tipic !

 • 21 martie 2018 la 06:57
  Permalink

  CEH cumpara energie mai ieftina decat produce. E tot mai bine!

 • 21 martie 2018 la 07:41
  Permalink

  Bine ar fi daca Organizatiile de Mediu din Europa (cele din Romania sunt conduse de olteni) vor inchide Complexul Energetic Oltenia motivul ar fi defrisarile din carierele de lignit (carbune inferior slab calitativ , se aducea carbune bun din Serbia ca sa ajute la ardere in termocentralele oltenesti) din Gorj , se distrunge natura ………….

Comentariile sunt închise.