CEH rateazã preturile record de pe piata de energie

Complexul Energetic Hunedoara vinde si nu prea energie la preturi record. Dacã acum doi ani, Complexul Energetic Hunedoara vindea energia produsã la preturi maximale, acum situatia este ceva mai diferitã.
Au fost zile în care societatea energeticã a asteptat sã fie solicitatã de Dispeceratul Energetic National pentru a injecta energie în sistem. În tot acest timp, România a importat zilele trecute energie.
Pretul energiei electrice pe piata spot atinge din nou maximul istoric de 750 de MW, care a mai fost înregistrat sãptãmâna trecutã, România importând electricitate la capacitate maximã pe linia de interconexiune cu Ungaria, potrivit datelor OPCOM si Transelectrica.
Acest nivel de 750 de lei a mai fost înregistrat sãptãmâna trecutã, miercuri, iar precedentul record fusese de 680 de lei pe MWh, în februarie 2017, în timpul unei perioade extrem de geroase.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „CEH rateazã preturile record de pe piata de energie

 • 26 septembrie 2019 la 21:21
  Permalink

  Ca sa fie carbune trebuie investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan !

 • 27 septembrie 2019 la 15:46
  Permalink

  Preturile record din piata de energie sunt inca sub costurile de productie a MWh produs de CEH. Prosteala tine … la prosti.

 • 28 septembrie 2019 la 08:47
  Permalink

  Asa va trebuie idiotilor, ca ati dat minerii afara si ati inchis minele, na, acum luati curent scump de la unguri, dobitocii dracu ce sinteti voi !!!

Comentariile sunt închise.