CEH rãmâne fãrã mineri

Zeci de angajati ai Complexului Energetic Hunedoara care lucreazã în sectorul direct productiv pleacã prin disponibilizare. În prima transã de disponibilizãri din acest an vor pleca 496 de persoane.  Cei mai multi care s-au înscris pe liste sunt mineri. Sindicalistii atrãgeau atentia încã de acum câteva sãptãmâni cã societatea energeticã rãmâne fãrã specialisti. Pânã la sfârsitul anului peste 1000 de salariati ai CEH îsi vor pierde locurile de muncã.
“Numãrul salariatilor care urmeazã sã se disponibilizeze în anul 2017 este de 1086 din care 496 în prima etapã începând cu 11.12.2017 si 590 în a doua etapã începând cu 20.12.2017”, aratã un rãspuns al Complexului Energetic Hunedoara. Din cei 496 de salariati ai Complexului Energetic Hunedoara care vor pleca în prima transã de disponibilizãri cei mai multi sunt mineri.
Mina Lonea rãmâne fãrã 213 salariati
Mina Lonea va rãmâne dupã prima transã de disponibilizãri fãrã 213 salariati. Potrivit rãspunsului oferit de Complexul Energetic Hunedoara, de la mina Lonea vor pleca 55 de mineri, 5 ajutor miner, un arhivar, cinci artificieri, un dispecer, 26 de electricieni, 8 figurant topo, un frezor, 64 de lãcãtusi, doi masinisti, 9 masinisti de masinã extractie, 3 masinisti mecanici, 4 mineri întretinere put, un muncitor necalificat, 4 operatori date, 6 semnalisti cuplãtor orizont, 7 semnalisti cuplãtor put, câte un sondor, strungar, telefonist. Tot de la mina Lonea vor pleca 7 topografi.
Mina Lupeni rãmâne fãrã 283 de salariati
Cei mai multi salariati ai CEH care vor pleca prin disponibilizare provin de la mina Lupeni. 283 de angajati ai unitãtii miniere au primit deja preavizele, iar în prima jumãtate a lunii decembrie vor pãrãsi sistemul. Dintre cei 283 de salariati care pleacã în urma concedierilor colective, 72 sunt mineri. Tot de la mina Lupeni mai pleacã 56 figurant topo, doi ajutor sondor, 13 ajutor miner, 5 artificieri, doi cântãritori, câte un figurant topo, frezor, inginer r. geolog, inginer, operator statie telegrizumetricã, semnalist cuplãtor orizont, supraveghetor. De la unitatea minierã Lupeni vor mai pleca prin concedieri colective doi laboranti, patru masinist mecanic, cinci muncitori necalificati, 7 operatori date, opt preparatori, cinci semnalist cuplãtor put, patru sondori, doi specialisti CAMS, patru strungari, câte doi sudori si telefonisti si patru vagonetari.
Monika BACIU

8 comentarii la „CEH rãmâne fãrã mineri

 • 21 noiembrie 2017 la 20:27
  Permalink

  D na Monika Baciu ,mina Lupeni cati figuranti topo are de fapt ca nu intelegem?
  Prea multi figuranti v au iesit…

 • 21 noiembrie 2017 la 21:16
  Permalink

  Greu cu figurantii topo?! Se pare ca s-a uitat 1 sotie presedinte CA,1 consilier secretar de stat! Asta-i ca in Caragiale-2 la primarie,3 la prefectura… De rasu curcilor?!

 • 22 noiembrie 2017 la 06:04
  Permalink

  da la lupeni au uitat sa-l nominalizeze si pe specialistul Ciubotaru Ion, si daca pleaca ce? raman sefii cu salarii barosane, vor angaja muncitori necalificati cu salarii mici pentru a contrabalansa salariile lor mari, iar in caz de un eveniment nefericit din lipsa de personal specializat nu vor fi sefii de vina, oricum o parte din sefi si sefele care pleaca anul asta cu disponibilizare, se vor angaja inapoi prin concurs sau nu, pe posturile ramase vacante ca doar este nevoie de specialisti.
  singura rezolvare a mineritului in valea jiului este falimentul.

 • 22 noiembrie 2017 la 07:45
  Permalink

  Da pe aia de la Mintia si Paroseni pe care i-au transferat la Lupeni inainte de preaviz nu i-a uitat?
  S-au dat pana si la banii din ajutorul de stat pentru inchidere. In jur de un milion pentru salarii compensatorii pentru energeticienii convertiti in mineri.

 • 22 noiembrie 2017 la 11:07
  Permalink

  Ma, daca va doare asa de tare faptul ca va pleaca specialistii din minerit, ia sa va invat eu ceva: DUBLATI-LE SALARIILE si intrebati-i pe cei inscrisi la ordonanta, daca vor sa renunte la preavize…

 • 22 noiembrie 2017 la 11:16
  Permalink

  Duduie BACIU MONIKA, la mina Lupeni, stiu un mare sef, nu-i dau numele aici, care plingea de mama-focului, dupa o categorie socio-profesionala, pe care tocmai ai omis-o matale : ELECTRICIENII !!! Si sti de ce? Ca astia sint cei mai buni si cei mai prosti in acelasi timp si asta pentru ca electricienii de mina, fac de toate in subteran. Deci, citi electricieni pleaca de la Lupeni din cunostiintele matale???

 • 22 noiembrie 2017 la 17:17
  Permalink

  Supraveghetorii de nisa si baraca.

 • 22 noiembrie 2017 la 18:37
  Permalink

  Nu va mai luati de doamna/domnisoara jurnalista ca ramaneti si fara articolele dansei despre minerit .Voi nu vedeti ca parca vorbim de uni singuri aici .Nimeni ,nici din administratie nici de la sindicat nu comenteaza la ce se posteaza aici.Caini latra ,ursu trece.Ce rad ei cand citesc comentarile noastre …

Comentariile sunt închise.