CEH PÃSUIESTE ABONATII LA TERMOFICARE

Alimentarea cu energie termicã a populatiei din Petrosani si Vulcan nu a fost întreruptã. Desi au anuntat cã, la începutul acestei sãptãmâni, vor întrerupe alimentarea cu energie termicã, responsabilii din Complexul Energetic Hunedoara au revenit. Potrivit directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, oamenii au început sã plãteascã o parte din facturi si s-a decis ca alimentarea sã continue. Asta nu înseamnã cã populatia nu a fost sfãtuitã sã si plãteascã pentru serviciile de care beneficiazã.
Potrivit comunicatului remis de CEH, la data de 28.12.2018 a fost emisã factura în sumã de 452.155,66 lei cu TVA, având termenul scadent în 12 ianuarie 2019.. În municipiul Petrosani, abonatii  sistemului de termoficare beneficiazã si de subventie din partea Consiliului Local, iar numãrul consumatorilor racordati la sistemul de termoficare este de 2.409. Potrivit datelor oficiale, în prezent mai sunt bransate 2.295 de apartamente, 33 de gospodãrii individuale, 11 institutii publice si 182  de agenti  economici.
Au vrut termoficare, dar nu au plãtit
Conducerea Complexului Energetic Hunedoara a tot amenintat cã va opri termoficarea. Facturile pentru serviciile furnizate nu au fost achitate, iar în aceste conditii cei de la CEH au început sã punã conditii. Trei  administratii locale mai beneficiazã de agent termic. Este vorba de Petrosani, unde pe lângã institutiile publice mai sunt racordati la sistemul centralizat de termoficare si putin peste 2000 de abonati, municipiul Vulcan unde agentul termic este furnizat doar institutiilor publice si municipiul Deva. În capitala judetului, Complexul Energetic Hunedoara prin  termocentrala Mintia furnizeazã agent termi abonatilor casnici, dar si institutiilor.
Potrivit conducerii Complexului Energetic Hunedoara, niciuna din cele trei administratii locale nu a plãtit, integral factura. Cea mai gravã situatie este la Vulcan, acolo unde deja se înregistreazã restante si pentru luna decembrie.
“Nu pot sã stau cu mâinile în sân. Vulcanul nu a plãtit nimic, Petrosaniul a plãtit jumãtate din  factura pe luna decembrie, Deva a plãtit jumãtate din factura pe decembrie. Toate sumele astea dacã le contabilizez înseamnã vreo trei trenuri de cãrbune, care pentru mine înseamnã o gurã de oxigen, dar trecem peste. Eu sunt un simplu om care încearcã sã conducã o societate care are si probleme. Sã fac pomanã pentru toatã lumea nu se poate. Era de bun simt sã plãteascã pânã la 31 ianuarie, factura din decembrie”, a declarat Samuel Dioane, directorul  general al CEH.  Conducerea CEH sustine cã si-a onorat angajamentele fatã de abonati, furnizând  termoficare.
“Noi am fost singurii care am spus cã vom furniza agent  termic. S-a dovedit cã nu s-a oprit niciodatã termoficarea, nici în Deva, nici în Petrosani din lipsã de cãrbune. E problema mea cum gestionez problemele. Abonatii nu au nicio problemã. Ei au o singurã problemã: sã îmi plãteascã facturile la timp. Eu am furnizat o marfã pe care ei  trebuie sã o plãteascã. Eu am livrat un produs care trebuie sã fie plãtit”, a mai spus sursa citatã.
Potrivit statisticii CEH, restantele de la Vulcan pentru luna decembrie sunt în  valoare de 48.662 de lei, iar pentru luna  ianuarie,  municipalitatea de la Vulcan are de achitat 69.058 de lei.
La Petrosani, sumele sunt de ordinul sutelor de mii. Potrivit conducerii CEH, municipiul Petrosani are o restantã aferentã lunii decembrie în valoare de 200.000 de lei, iar factura  aferentã lunii ianuarie este de 719.168 lei.  În ceea ce priveste municipiul Deva, aici suma de plãtit este de 663.000 de lei.
Diana Mitrache
Monika BACIU

6 comentarii la „CEH PÃSUIESTE ABONATII LA TERMOFICARE

 • 5 februarie 2019 la 19:20
  Permalink

  era de asteptat asta ca doar nu ceh comanda ci altii mult mai presus

 • 5 februarie 2019 la 19:42
  Permalink

  Sa se schimbe tevile de termoficare in toata Valea Jiului pentru a avea toata Valea Jiului caldura si apa calda ca stam pe un munte de carbune (HUILA ,carbune superior) !

 • 5 februarie 2019 la 21:04
  Permalink

  carbunele numai are viitor sa se faca centrale pe gaz

 • 5 februarie 2019 la 23:08
  Permalink

  va puteti monta centrale proprii pe gaz ….cine va opreste….sunt mici ,consuma putin au randament maxim…..mers non stop la 24 grade …factura 120 ron…..ce e asa de complicat……si pentru ce atatea probleme si batai de cap cu CEH….

 • 6 februarie 2019 la 00:28
  Permalink

  ai dreptate Vasile ,dar cand curge apa pe teava moca iti vine greu sa te debarasezi de ea

 • 6 februarie 2019 la 17:57
  Permalink

  Sa se taie tevile de termoficare in toata Valea Jiului pentru a avea toata Valea Jiului un aspect placut ca degeaba stam pe un munte de carbune (HUILA ,carbune superior dar scump si greu de exploatat) !

Comentariile sunt închise.