CEH nu e prădat doar de lopătari, ori magneți, ci și de minerii angajați

A u furat utilaje din mina Lupeni, cu complicitatea angajaților și acum conducerea CEH așteaptă să vadă ce măsuri să ia în cazul angajaților bănuiți de furt. Vorbim despre oameni care și-au format la minele din Vale adevărate rețele de furt.

Complexul Energetic Hunedoara se află într-o situație delicată, iar de la hoții de cărbuni, la magneți și chiar angajați, toată lumea sustrage de acolo bunuri. Procurorii vor face lumină și în acest caz.
Hoții au fost prinși în flagrant după ce au sustras bobine de la trei motoare descompuse la mina Lupeni și chiar și-au recunoscut parțial faptele, dar ancheta este încă în derulare.
„Există în acest moment, în cercetare la Parchet, la mina Lupeni, cazul unor angajați. Aceștia, împreună cu o altă persoană din afara unității, au fost prinși. Aștept un document oficial. Se pare că au sustras unele bunuri, pe care le-au valorificat ulterior. Când primim documentul oficial, ca să știm exact cum se încadrează acei angajați, atunci vom demara și noi cercetările, ca să vedem exact ce s-a întâmplat la mina Lupeni și să vedem ce măsuri se impun”, a spus Cristian Roșu, administrator special la CEH.
Surse din cadrul unității miniere susțin că angajații ar fi complotat cu persoana de legătură, care ar fi fost urmărită în noaptea când motoarele au fost vândute, mai exact în data 17 februarie. Iar conducerea CEH nu știe deocamdată ce măsuri să ia.
„Mi-e greu să mă pronunț, până nu am varianta oficială. O aștept ca să nu mă anteprononț și atunci vom vedea ce măsuri luăm”, a conchis administratorul special Cristian Roșu.
Garniturile de tren pline cu huilă sunt descărcate fără menajamente de hoții care știu exact punctele în care să acționeze. Pe aceștia îi numim lopătari. Tot de la CEH se fură fierul vechi, iar cel mai bun exemplu rămâne preparația Coroiești, descompusă piesă cu piesă de magneți. Iar acum, piesele desfăcute din subteran ajung să fie vândute chiar de minerii angajați la mină.
Diana Mitrache