CEH mãsoarã performanta termocentralei Mintia

Complexul Energetic Hunedoara a comandat un studiu prin care sã se mãsoare performanta grupului energetic nr. 3 de la termocentrala Mintia.
Conducerea vrea “mãsurãtori de performantã la grupul energetic nr. 3 – Sucursala Electrocentrale Deva, determinarea curbei caracterisice de  consum de combustibil în functie de puterea electricã la bornele generatorului dupã reparatie””.
Potrivit anuntului, “ofertantul are  experientã în  efectuarea  mãsurãtorilor de  performantã la grupuri energetice cu o putere de peste 50 MW” sau “ofertantul este o  persoanã fizicã sau juridicã autorizatã de ANRE pentru întocmirea bilanturilor energetice”.
”Grupurile pe huilã de la Deva, cu exceptia grupului 3, vor fi retrase, cu perspective foarte reduse de a fi repornite. Rezervele de huilã din România sunt imposibil de exploatat în conditii de eficientã economicã. Ceea ce face improbabilã  construirea unor grupuri noi în locul celor retrase”, se aratã în strategia energeticã a României. 47.156 de lei alocã CEH pentru efectuarea mãsurãtorilor.
Cosmin BACIU

3 comentarii la „CEH mãsoarã performanta termocentralei Mintia

 • 10 iunie 2019 la 19:04
  Permalink

  rasu piticului, auzi performanta energetica la un grup care trebuia demult retehnologizat, acum e cam tarziu, trebuie taiat si dat la fier vechi si pus un grup nou -modern in locul lui, dar totusi si partidul trebuie platit , obrazul subtire cu ce credeti ca se tine

 • 10 iunie 2019 la 19:14
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci se va putea exploata eficient huila din Valea Jiului si ar deveni RENTABIL carbunele din Valea Jiului (HUILA , carbune superior) .

 • 11 iunie 2019 la 14:41
  Permalink

  si cum e ? lunga,scurta? groasa,subtire?

Comentariile sunt închise.