CEH face plasă de sârmă. Nu mai cumpără

Complexul Energetic Hunedoara îşi va face propria plasă de sârmă pentru a nu mai cumpăra. Se face achiziţia utilajului respectiv, iar astfel se vor produce economii la bugetul societăţii, şi aşa greu încercat.
116.000 de lei alocă Complexul Energetic Hunedoara pentru maşina de împletit sârmă.
”Maşina automată de împletit plasă (…) va fi folosită pentru împletirea de plasă metalică Ř 4mm  utilizată în subteran pentru formarea tavanului artificial al abatajelor, la bandajarea lucrărilor miniere de deschidere-pregătire şi a lucrărilor miniere de punere în siguranţă a zăcământului. Pentru realizarea producţiei programate şi a lucrărilor de deschidere-pregătire şi de punere în siguranţă a zăcământului produsul de plasă din sârmă metalică este indispensabil”, arată documentul.
Lipsa plasei de sârmă duce la sistarea activităţii de exploatare din subteran, respectiv la imposibilitatea derulării proceselor tehnologice din abataje şi din lucrările miniere de deschidere şi pregătire. Lipsa plasei de sârmă influenţează negativ evoluţia capacităţilor de producţie, evoluţia capacităţilor de punere în siguranţă a zăcământului, securitatea personalului, prin generarea pericolului de producere a accidentelor umane, dar şi securitatea zăcământului prin nerealizarea vitezei de avansare a abatajelor generând pericolul apariţiei focurilor endogene.
”Prin achiziţionarea maşinii de împletit sârmă se va asigura necesarul de plasă de sârmă Ř 4mm utilizat în subteran pentru formarea tavanului artificial al abatajelor, la bandajarea lucrărilor miniere de deschidere-pregătire şi a lucrărilor miniere de punere în siguranţă a zăcământului se realizează indicatorii tehnico-economici stabiliţi, producţia stabilită, aprovizionarea cu cărbune a celor două termocentrale, ce asigură siguranţa locurilor de muncă”, mai arată documentul.
Maşina de împletit plasă va ajunge la mina Livezeni din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.
Cosmin BACIU

Un comentariu la „CEH face plasă de sârmă. Nu mai cumpără

  • 13 mai 2020 la 22:04
    Permalink

    Ioi … ati omorat capusa care facea plasa ptr CEH ?

Comentariile sunt închise.