CEH are de achitat peste 55 de milioane cãtre SNIM, dar executã societatea pentru 9000 de lei

Complexul Energetic Hunedoara are de plãtit cãtre Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului peste 55 de milioane pentru cãrbunele livrat, însã cere instantei sã oblige societatea de închideri sã îi plãteascã 9000 de lei.
În tot acest timp, SNIMVJ se învârte  într-un cerc vicios. ANAF-ul cere recuperarea datoriilor pe care SNIM le are la bugetul de stat, iar societatea nu dispune de resursele financiare din cauza Complexului care nu achitã contravaloarea cãrbunelui.  “Nu ne-au dat bani. Facem exact ce prevede legea. Noi avem sentintele judecãtoresti, de executare silitã, momentan sunt  suspendate, nu avem nicio posibilitate. Din pãcate, ne rãzboim cu ANAF-ul pentru cã ANAF-ul stie cã trebuie sã colecteze, noi stim cã suntem datori, dar din pãcate nu avem sumele necesare pentru a stinge acest litigiu între noi si ANAF”,  a declarat Petre Drãgoescu,  director tehnic în cadrul SNIMVJ.  În tot acest timp, Complexul Energetic Hunedoara a actionat în instantã SNIMVJ pentru niste penalitãti. 9000 de lei este suma solicitatã de Complex.
“CEH ne-a actionat în judecatã pentru o sumã “fabuloasã” de 9000 de lei care reprezentau niste  penalitãti pentru  agentul termic  furnizat minei  Paroseni în anul 2014. Penalitãtile nu au fost acceptate si nu au fost stinse din cauzã cã au fost calculate gresit. Primul proces intentat  a avut sorti de nereusitã. Acum au revenit cu calculele  refãcute”, a mai subliniat sursa citatã.  CEH a mai avut o încercare de recuperare a penalitãtilor, însã instanta le-a respins cererea.
Monika BACIU

4 comentarii la „CEH are de achitat peste 55 de milioane cãtre SNIM, dar executã societatea pentru 9000 de lei

 • 16 mai 2018 la 21:12
  Permalink

  Daca s-ar face investitii la Mina Livezeni si Mina Vulcan atunci ar fi rentabil CEH si ar avea profit (bani) .

 • 16 mai 2018 la 23:39
  Permalink

  Sa se faca investitii in…..psihiatrie, poate se insanatoseste si nebunul!

 • 17 mai 2018 la 00:03
  Permalink

  minerul este dosponibilizat de la mina ,bla,bla,bla deja o stim pe de rost

 • 17 mai 2018 la 05:46
  Permalink

  ia zi si pe aia cu tevile de inox ! 🙂

Comentariile sunt închise.