CEH amenintã cã lasã abonatii fãrã cãldurã

Complexul Energetic Hunedoara amenintã cã va sista furnizarea agentului termic pentru abonatii din Petrosani. Potrivit unei informãri a societãtii energetice, contravaloarea facturilor achitate este la mai putin de jumãtate pentru cãldura furnizatã si facturatã în luna decembrie.
“Vã comunicãm cã în luna decembrie 2018 SE Paroseni a furnizat agent termic în municipiul Petrosani prin SC Termoficare SA – în faliment reprezentatã legal prin lichidator SC Heral Consult IPURL, pentru operatiuni de conservare a activelor de apartin administratiei publice locale de care beneficiazã toti consumatorii de energie termicã la sistemul centralizat de termoficare, iar urmare a acestui fapt la data de 28.12.2018 a fost emisã factura (…) în sumã de 452.155,66 lei cu TVA, avândtermenul scadent 12.01.2019. Pânã la data prezentei  (15 ianuarie – n.r.) a fost achitatã suma de 113.789 lei cu TVA”, aratã informarea CEH.
Complexul Energetic Hunedoara vrea garantii din partea autoritãtilor locale de la Petrosani pentru agentul termic livrat populatiei. Mai mult, dacã factura nu va fi achitatã integral,
CEH sustine cã va sista furnizarea agentului termic si va conserva magistrala de transport.
“Având în vedere cã nici pânã la data prezentei nu ati rãspuns adresei numãr (…) din 27.12.2018 transmisã atât dumneavoastrã cât si spre stiinta institutiei Prefectului si ISU Hunedoara, prin care sã ne fie comunicatã solutia legalã identificatã de cãtre Primãria municipiului Petrosani cu privire la garantarea plãtii întregii contravalori a energiei termice preluatã de SC Termoficare SA – în faliment, vã facem cunoscut cã dacã pânã la data de 31.01.2019 nu se achitã în integralitate contravaloarea  facturii emise, începând cu aceastã datã vom sista furnizarea  agentului termic cãtre societatea distribuitoare din municipiul Petrosani si vom lua mãsurile necesare de protejare împotriva înghetului a întregii magistrale de transport, fapt care va avea ca si consecintã imposibilitatea reluãrii functionãrii instalatiei de termoficare a Vãii Jiului în iarna 2018-2019”, mai aratã conducerea CEH.
Încã din luna decembrie, autoritãtile locale au subliniat cã nu vor sã accepte conditiile puse de cei de la societatea energeticã, în ceea ce priveste plata în avans a energiei termice.
”Complexul vrea ca noi sã garantãm contravaloarea energiei termice furnizate si tot odatã sã le dãm un avans. Eu nu pot semna asa ceva. (…) Vã si spun de ce nu mai  semnez. În 2017 am semnat comandã doar la avizat si ne-au dat în judecatã cã nu le-am plãtit întreaga cantitate furnizatã. Adicã  diferenta de la subventie pânã la suma totalã. Este vorba de zeci de miliarde. Ei vor cumva sã se acopere si sã stie cã vor lua banii de la primãrie, pe pierdere. Eu nu sunt de acord sã semnez asa ceva. Dacã cumva se va întâmpla sã se sisteze furnizarea energiei termice nu va fi din vina mea. Noi  am mãrit si subventia pentru Gigacalorie din ianuarie. Decizia la S.C. Termoficare S.A. o ia lichidatorul, noi nu mai avem nici un pic de putere. Între timp noi am achitat subventia si pe luna decembrie”, a spus în luna decembrie, Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Abonatii sistemului de termoficare din Petrosani beneficiazã si de subventie din partea Consiliului Local.  Numãrul consumatorilor racordati la sistemul  de termoficare  este de 2409.
Potrivit dateloroficiale, în prezent  mai sunt bransate  2295 de apartamente, 33 de gospodãrii  individuale, 11 institutii publice si 182 agenti economici.
Monika BACIU

8 comentarii la „CEH amenintã cã lasã abonatii fãrã cãldurã

 • 28 ianuarie 2019 la 20:24
  Permalink

  Vrem caldura si apa calda in toata Valea Jiului !!!

 • 28 ianuarie 2019 la 20:35
  Permalink

  Vrem?Adica tu si mai cine?Ai fost desemnat purtator de cuvant?

 • 28 ianuarie 2019 la 21:23
  Permalink

  Adica s-a livrat caldura de 400000 si platit 100000,cine vrei sa plateascca diferenta primarule,ca in clanta vad ca esti tare.Adica vreti caldura dar sa o platiti nu.Fraieri sunt astia de la Paroseni ca va dau inca caldura !

 • 28 ianuarie 2019 la 21:44
  Permalink

  restul de neplatitori sunt cei care consuma apa dar ilegal de aceea nu a fost si nu va fii niciodata rentabila chiar daca se trage teava de inox de la paroseni la usa apartamentelor

 • 28 ianuarie 2019 la 21:45
  Permalink

  si uite asa mai baga ceh-ul o gaura la buget

 • 29 ianuarie 2019 la 09:22
  Permalink

  Deci sa nu platesti ce consumi??? Nu se poate !! De ce nu sunt debransati dupa 10 zile de neplata?? Sa nu-mi spuneti ca nu se poate !!….

 • 29 ianuarie 2019 la 11:45
  Permalink

  ai uitat de investitii tampitule ! sunt eu walter !baga comentariul cu puturosul !!

 • 29 ianuarie 2019 la 14:08
  Permalink

  De ce nu introduceti plata termoficarii la taxe si impozite?

Comentariile sunt închise.