CEH a achitat tot TVA-ul restant cãtre Construction Industrielles de la Méditerranée (CNIM) / Mihael Melczer: “Am considerat asta o prioritate maximã”

Complexul Energetic Hunedoara a reusit imposibilul. Conducerea CEH a plãtit, ieri, ultima transã din TVA-ul restant de peste 21 de milioane de lei.

“Am achitat tot TVA-ul la Paroseni. Ajutorul divin a fost tot timpul. Astãzi (miercuri –n.r.) am fãcut ultima platã de 6 milioane de lei, total 20,6 milioane de lei TVA restant din anul 2014”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH. Cei de la CNIM trebuie sã se reapuce de lucrarea de la Paroseni.  “Acum trebuie sã vinã, nu prea mai au motive sã nu se reapuce de lucrãri. Am considerat asta o prioritate maximã, nu ne jucãm nici cu Paroseniul, nici cu Mintia, nici cu mineritul. Trebuie sã le facem pe toate. Asta a fost prioritatea acum, am dus-o la bun sfârsit, iar ei trebuie sã vinã sã lucreze”, a mai spus sursa citatã.  Directorul general al CEH a precizat cã TVA-ul restant putea fi plãtit pânã acum si din ajutoare de stat disponibile pentru asa ceva.  “Îmi pare rãu cã cei care au avut bani la îndemânã nu au fãcut plata TVA-ului de-a lungul anilor. A fost ajutor de stat din care se putea face plata TVA-ului si a fost rambursat si nu au avut rezonabilitatea sã facã chestia asta. Au fost interese proaste, tâmpe, nu existã motiv pentru care sã nu se fi fãcut lucrul acesta”, a mai subliniat Melczer. Societatea Complexul Energetic Hunedoara finalizeazã plata TVA-ului restant datorat consortiului francez Construction Industrielles de la Méditerranée (CNIM) pentru lucrãrile de investitii realizate în cadrul proiectului Centrala Electricã Paroseni. ”În mai putin de 30 de zile, dupã un blocaj instalat în luna decembrie a anului 2014 în conditiile unui stadiu 95% al realizãrii lucrãrilor de investitii la instalatia de desulfurare si la cea de slam dens, prin eforturi conjugate, s-a reusit achitarea sumei de 20,6 milioane lei”, aratã un comunicat al CEH.

În perioada urmãtoare se negociazã reluarea lucrãrilor în vederea finalizãrii lucrãrilor de investitii pentru conformarea la cerintele impuse de legislatia de mediu, perspectivã în care nu va mai existã riscul suspendãrii activitãtii Termocentralei Paroseni

Monika BACIU

17 comentarii la „CEH a achitat tot TVA-ul restant cãtre Construction Industrielles de la Méditerranée (CNIM) / Mihael Melczer: “Am considerat asta o prioritate maximã”

 • 12 aprilie 2017 la 19:44
  Permalink

  Felicitari conduceri Complexului Energetic Hunedoara pentru reusita la Termocentrala Paroseni ! Au dovedit ca se poate prin fapte nu prin vorbe populiste ! Succes pe mai departe cu investiti in MINERIT si Termocentrala Mintia . Poate ajuta si domnul secretar de stat in Ministerul Energiei domnul Visan .

 • 12 aprilie 2017 la 20:10
  Permalink

  Tot respectul pentru actuala conducere a CEH-lui !

 • 12 aprilie 2017 la 21:10
  Permalink

  🙂 deci , se poate si se doreste sa se ajunga la o normalitate. (Y)

 • 12 aprilie 2017 la 23:22
  Permalink

  Un sincer BRAVO, Melczer ! Asa te vreau, da-le „in gura” panaramelor si ‘paparudelor” de la PSD, adevaratii „gropari” ai mineritului din Valea Jiului.

 • 12 aprilie 2017 la 23:53
  Permalink

  melczer se dovedeste un manager de succes daca scapa de jigodiile pensionabile nica ,jujan ,stancu ,ciobotaru e chiar ok si ii da si o mare m….pardon o teava de inox la borfasul de resmerita .

 • 13 aprilie 2017 la 06:50
  Permalink

  Felicitari si succes pe mai departe !

 • 13 aprilie 2017 la 08:20
  Permalink

  Felicitari !

 • 13 aprilie 2017 la 10:11
  Permalink

  Felicitari directorului CEH ! Un Paste Fericit !

 • 13 aprilie 2017 la 12:06
  Permalink

  Felicitari ! O speranta in saptamana MARE pentru valea jiului . Noroc bun ! Paste fericit !

 • 13 aprilie 2017 la 12:50
  Permalink

  Felicitari si respect directorului CEH ! Succes in implimentarea de investiti si in minerit !!!

 • 13 aprilie 2017 la 23:11
  Permalink

  Multumim din inima domnului senator Kim Jong resmerita – doi
  pentru aceste sugcesuri si pentru ca da tarii lumina si caldura.
  Uraaa!

 • 14 aprilie 2017 la 07:40
  Permalink

  Nu va suparati, sunteti drogati????? Tot in groapa sunt, sau ia iertat PSD-ul si pe cei de la CEH la fel ca si cu televiziunea romana!!!! Datoriile platite sunt dintr-un profit??? A platit TVA-ul???? Ce realizare! Esti „cool” Melczer!

 • 14 aprilie 2017 la 23:16
  Permalink

  Cred ca unii ce comenteaza pe aici sunt beti. Ce e cumva complexul pe profit si fara datorii? Voi va imbatati cu apa rece. Mai e putin si vine caldura, Mintia e pe butuci ca nu mai are carbune ca doar nu o sa il transportati cu avionul, Paroseniu va produce energie cat sa incaseze salariile grase aparatul CEH care a primit mariri de salariu in aceste zile inainte de paste si voi o sa luati pauza adica o sa stati in somaj si o sa aveti timp sa mergeti dupa afine si bureti. Cum poti sa feliciti o conducere care cere insolventa? Sado-masochisti sau cum se numesc acei oameni? E clar, in 2018 e PA cu mineritul si atunci o sa stati si o sa bagati comentarii in ziare de o sa va iasa pe urechi. Si apropo cui o sa mai vindeti curent? Naivitatea e la ea acasa. Noapte buna manipulatilor fara viitor care va traiti doar clipa!

 • 14 aprilie 2017 la 23:19
  Permalink

  Da ma Gigi, au luat mariri sugacii si lingaii din ceh. Nu prostanii ce trag la saiba. Ciocu mic acum noi suntem la putere!

 • 15 aprilie 2017 la 10:15
  Permalink

  Foarte bine.

 • 17 aprilie 2017 la 15:35
  Permalink

  D-ne ajuta acum mai trebuie rezolvata treaba cu teava xe inox

 • 26 aprilie 2017 la 18:24
  Permalink

  Mare realizare…ati platit tva..iar pl??ile disponibilizatilor cand???

Comentariile sunt închise.