Ce vor copiii?

Ziua Internationala a Copilului este, in viziunea multora, o zi in care celebram copilaria. Cei care sunt acum copii, abia daca stiu cat sunt ei de importanti pentru oamenii mari. Nu stiu nici ce ar trebui sa faca intr-o astfel de zi si sunt extrem de emotionati, daca sunt intrebati cum e sa fii copil. „E ziua noastra”, spune o fetita imbracata in buburuza.

Alta sta sa planga de emotii ca nu stie ce e Ziua Copilului, in timp ce un baietel de 3 ani imi povesteste ce ar vrea sa faca de ziua asta. „Vreau sa merg la petrecere si mai vreau un robot”, imi declara el.

O fetita spune ca abia asteapta sa bea suc si sa ia parte la petrecere. „Cred ca vom da petrecere la gradinita si voi bea suc. Apoi vreau si o papusa Barbie”, ,spune ea.

Cei mai multi vor merge la gradinita cu gandul la petrecerea promisa de educatoare, in timp ce altii, frumos costumati, vor participa la Parada Costumelor Populare, care va avea loc pe bulevardul din fata Primariei din Petrosani.

Ziua copilului a fost mentionata prima data la Geneva la  in august , la care 54 de reprezentanti din diferite , au adoptat . Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. In anul   a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare  sa dispuna de o zi la asa-numita „Ziua copilului”.

Diana Mitrache