[ Ce spun cabanierii din Parâng despre închiderea drumului? ]

C abanierii din Parâng s-au întâlnit pentru a discuta oportunitatea închiderii unei porțiuni din drumul proaspăt reabilitat.

Și, spre surprinderea tuturor, o primă concluzie ar fi că această arteră ar trebui total închisă, imediat ce va veni frigul. Dar lucrurile nu sunt încă stabilitate definitiv. Decizia de a închide traficul rutier pe timpul iernii spre Parâng i-a contrariat pe mulți dintre locuitorii Văii Jiului, care spun acum că investiția ar fi fost în zadar. Doar că nimeni nu ține cont de faptul că clima ar crea mari probleme pe un drum extrem de dificil, chiar dacă el va fi complet deszăpezit. Iar aceasta a fost și concluzia celor ce au cabane în munte. „Toți cei care am fost acolo, și au fost destul de mulți din partea cabanierilor, am ajuns la concluzia că totuși, trebuie să fie luate măsuri în privința drumului, deoarece sunt multe riscuri iarna. Și chiar cei de la Salvamont au solicitat ca să se ia măsuri în privința acestui drum, ca să ajungem apoi la o variantă în care să nu fie perturbată activitatea din zonă”, a spus Adrian Rus, administrator de pensiune în Parâng.
Inițial, cei din Consiliul Județean au decis închiderea drumului, după primul tunel construit. Asta, pentru că acolo există și un teren viran în care pot fi parcate mașini și există și o stație intermediară a telescaunului, o altă investiție, din banii locuitorilor Văii Jiului, care ar putea funcționa în paralel. „Drumul este destul de periculos pe o anumită porțiune. Indiferent că va fi curățat perfect, el are un risc destul de ridicat. A fost o propunere de a-l închide până la primul tunel, care a fost gândită și ca beneficiu pentru administrația de la Petroșani. De acolo se va lua telescaunul nou și astfel vor fi beneficii pentru Primărie. Am ajuns la o înțelegere. Sunt câteva propuneri și vom mai avea o întâlnire săptămâna viitoare”, a mai adăugat Adrian Rus.
Parcarea reprezintă o mare problemă în Parâng, iar locurile de parcare sunt puține. Dacă oamenii ar urca în munte și acolo ar lăsa mașinile la întâmplare, vor fi încurcați și turiștii și echipajele de salvare, dacă va fi cazul.
Decizia finală va fi luată săptămâna viitoare și nu este exclusă deloc varianta închiderii totale, din zona cabanei Rusu.
Diana Mitrache