Ce se întâmplã cu directorii care nu au promovat concursul?

Directorii de scoli care nu au promovat concursul organizat de Ministerul Educatiei vor reveni pe posturile rezervate. Anuntul a fost fãcut de purtãtorul de cuvânt al Ministerului Educatiei.

„Actualii directori de unitãti de învãtãmânt care nu promoveazã concursul revin, în vacanta intersemestrialã, pe catedra care le-a fost rezervatã. Miscarea de personal va avea loc în vacanta intersemestrialã pentru a asigura în acelasi timp, pe de o parte, continuitatea actului de predare la clasã, iar, pe de altã parte, instalarea celor care au câstigat concursul sau delegarea”, a declarat Mirabela Amarandei, purtãtorul de cuvânt al Ministerului Educatiei.

La nivelul judetului Hunedoara mai multi candidati, printre care si actuali directori, nu au promovat concursul organizat de Ministerul Educatiei. Metodologia de organizare a concursului prevede cã numirea se face la propunerea consiliului profesoral, cu avizul consiliului de administratie. Un numãr de 7.197 de candidati au fost admisi în urma probei scrise a concursului. Proba interviului si evaluarea CV-ului se desfãsoarã în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie la nivelul comisiilor judetene de concurs. Afisarea rezultatelor este programatã în data de 18 noiembrie. Contestatiile pentru proba de interviu pot fi depuse în intervalul 21 – 23 noiembrie. Solutionarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale sunt prevãzute pentru intervalul 24 noiembrie – 9 decembrie. Sunt declarati „admisi” candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 pentru fiecare probã. Ultima etapã a concursului – validarea în consiliul de administratie al inspectoratului scolar a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister – este programatã în data de 16 decembrie.

Monika BACIU

Un comentariu la „Ce se întâmplã cu directorii care nu au promovat concursul?

  • 1 noiembrie 2016 la 10:11
    Permalink

    o sa fie ca la bac? cine ai suprevegheaza sa nu copieze ? ca doar trebuie sa iasa cine trebuie

Comentariile sunt închise.