L a Lupeni, Aninoasa sau Uricani, primarii au semnat noi proiecte de finanțare în primele zile ale acestui an. Vorbim despre proiecte europene de dezvoltare, așa cum le-au numit edilii locali, care se gândesc la blocuri pentru tineri, sau piste de biciclete, cum este cazul la Aninoasa.

„Dezvoltăm Lupeniul cu fonduri europene!”. Asta scrie pe pagina de socializare Lucian Resmeriță, primarul din Lupeni, care a semnat în această săptămână un proiect de finanțare prin PNRR pentru 3 proiecte de investiții. Este vorba despre:
– proiectul prin care se va realiza îmbunătățirea eficienței energetice pentru sediul Serviciului Public Salvamont Lupeni, proiect ce are valoarea totală de 2.216.672,12 lei;
– Construirea de locuințe pentru tineri, ori locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățămant, proiect cu o valoare totală de 12.899.996,97 lei; dar și de
– asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – piste de biciclete ( și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan. Proiectul are o valoare totală de 8.201.218,20 lei.
La Uricani, Dănuț Buhăescu a semnat pentru o nouă finanțare, prin Compania Națională de Investiții, la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre un contract
pentru construcția a două noi blocuri pentru tineri, de
aproximativ 3 milioane euro. Acestea, spune primarul, vor fi realizate în zona fostului puț 5, însumând 40 de apartamente cu 2 camere de câte 60 metri pătrați fiecare. Încălzirea va fi realizată pe pompe de căldură, panouri solare vor fi folosite pentru producerea de apă caldă, dar vor exista și panouri fotovoltaice.Termenul de finalizare va fi până maxim decembrie 2025.
Iar la Aninoasa, primul
contract semnat pentru oraș este, așa cum a menționat
primarul Nicolae Dunca, în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență. Proiectul vizează asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, dar și piste pentru biciclete, Valoare acestuia fiind de 6.209.493 lei.
Diana Mitrache