Ce fac parlamentarii ca paramedicii SMURD sã ajungã la MAI?

 

Paramedicii SMURD cer sã fie transferati la MAI, pentru cã sunt prost plãtiti si fac o muncã similarã cu cei de la ISU.
Ultimul protest al acestor angajati de la Petrila a fost sustinut de primarul Vasilicã Jurca, cel care a agreat ideea cã oamenilor le-ar fi mai bine la ISU si a spus cã va cere sprijin parlamentarilor din zona noastrã. Parlamentarii, însã, spun cã drumul e cam lung.
„Eu sunt initiatorul acelei legi care îi trecea la ISU. Legea a fost votatã si în Camera Deputatilor si a fost trimisã la promulgare. Din pãcate, domnul presedinte  a retrimis-o pentru  reexaminare si intrã din nou pe  procedura parlamentarã”, a spus Cristian Resmeritã, senator PSD.

Încã de acum un an, paramedicii SMURD din judetul Hunedoara  au cerut sã fie inclusi la ISU. Asta, pentru cã, în majoritatea judetelor din România, serviciul SMURD se aflã în subordinea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgentã, deci sub umbrela Ministerului de Interne, fiind finantat de la bugetul de stat. Exceptii fac  câteva judete, unde ele functioneazã ca fiind finantate de la bugetele locale. Printre acestea, se numãrã si judetul Hunedoara, unde existã 12 modele SMURD, dintre care trei apartin în integralitate ISU Hunedoara, iar în restul de nouã module salariile  paramedicilor sunt plãtite cu bani de la primãrii si de Consiliul Judetean, prin Asociatia „Salvital”. Situatia este valabilã în Hunedoara, Mures, Sibiu, Iasi si Arad.
Diana Mitrache

3 comentarii la „Ce fac parlamentarii ca paramedicii SMURD sã ajungã la MAI?

 • 14 ianuarie 2020 la 05:52
  Permalink

  Pai vedeti ce vroiau de fapt cei de la SMURD, ce sa zic au plecat de la o ambulanta ca nu au, acum vor sa intre in cadrul MAI????? Pai bine ba smurdistilor, lefuri babane, asta urmareati, de ce n-ati spus asa de la inceput, ca tot voi cei din Petrila erati cu ambulanta. Ce sa zic, sunteti muritori de foame….. Dracu de pesedisti, cand zici ca sunt corecti poftim cu ce lege vine Resmerita, iar faci domnule categorii speciale, iar sunt speciali si smurdistii, atunci sa-i facem speciali si pe gunoieri, ospatari, chelnerite, ca toti vrem lefuri mai mari si toti vrem sa fim(si suntem) speciali ”in felul nostru”.
  AAAAAAAAAAAhhhhhhhhhhhhhh, RESMERITA! Esti singura voce psdista care mai urla in pustie…

 • 14 ianuarie 2020 la 06:40
  Permalink

  sa-i preia ceh-ul

 • 14 ianuarie 2020 la 07:01
  Permalink

  Sa plece dac? nu le convine sa i?i continue afacerile tapur?ri statului

Comentariile sunt închise.