Câte disponibilizãri vor fi la CEH?

Pânã în decembrie, la minele Lonea si Lupeni se vor face disponibilizãri. Minerii vor pleca acasã, dar vor lua si plãti compensatorii.  Banii sunt în cuantum aproximativ egal cu sumele pe care le primesc si minerii de la Societatea de Închideri de Mine din Valea Jiului. Cifrele, însã, aratã cã aproape 500 de oameni o sã plece din subteran.

„E vorba de 496 de posturi. Se desfiinteazã întâi posturile vacante, iar ca si personal vorbim de aproximativ 460 de oameni”, a mentionat Viorel Stancu, director general al CEH. Documentele sunt acum la stadiul de discutii si vor fi perfectate între administratie si sindicate, iar la finele anului, oamenii vor pleca acasã. „În momentul de fatã, sunt în demersurile legale documentele necesare disponibilizãrii personalului. S-a fãcut o notificare cãtre sindicate, demersurile necesare în C.A,  trebuie aprobat planul de disponibilizare de A.G.A si preconizãm ca, la finele anului, undeva în noiembrie sã se intre în preaviz, iar la jumãtatea lunii decembrie sã se încheie preavizul pentru persoanele  care vor fi disponibilizate”, a mai adãugat Viorel Stancu. Minele Lupeni si Lonea se aflã în procedurã de restrângere a activitãtii, motiv pentru care au fost introduse pe lista celor care se închid în perioada urmãtoare, pânã în 2027, cum ar dori sindicatele.

Diana Mitrache

4 comentarii la „Câte disponibilizãri vor fi la CEH?

 • 1 august 2017 la 08:08
  Permalink

  Disponibilizarea de anul acesta va fi exclusiv pentru cei care au conditii de pensionare, deci pentru smecheri, de aceea si-au retras dosarele de pensie toti smecherii din CEH care au conditii de pensionare ca sa incaseze plati compensatorii de 30000 lei dupa care vor incasa si o pensie grasa. Deci este cu dedicatie aceasts disponibilizare. Se spune ca exista o hartie la sindicat prin care sa hotarat ca disponibilizarea de anul acesta este numai pentru pensionabili. Stancu daca este corect si tine cu muncitorii de ce tine pe functii pe cei care au indeplinit conditii de pensionare? De ce nu-i face pe toti muncitori si atunci vor pleca singuri? Pentru ce mai platim sindicatul ? Aceasta este intrebarea.

 • 1 august 2017 la 08:13
  Permalink

  Adresa este 8376 si se poate vedea la sediul sindicatului muntele.

 • 2 august 2017 la 09:05
  Permalink

  Mare prostalai trebuie sa fie membrii CA,AGA si conducatorii CEH sa dai bani celor care au indeplinit conditiile minime de pensionare. Asa mananca berbecii astia ajutorul de stat si cei ce raman se vor chinui in continuare cu lipsurile din aprovizionare. Oare si ministrul energiei e tot asa berbecut ca astia?

 • 4 august 2017 la 10:07
  Permalink

  Botanica tarii noastrii iestii minunat alcatuita… iar tarisoara ie pliina di botanisti :))) … stati calmi, ca nu se da nici o ordonanta :)))

Comentariile sunt închise.