ISU Hunedoara și DSP au pornit o amplă acțiune de verificare a tuturor spitalelor în care sunt acum secții ATI.
Potrivit specialiștilor,  nu toate clădirile au autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Secțiile de Terapie Intensivă, însă, nu sunt în astfel de clădiri.
Toate spitalele sunt, din această săptămâmă, verificate. Echipe mixte de inspectori de sănătate publică și specialiști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență sunt în teren și caută să verifice de la deficiențe, la aparatură și la documente.
Echipele caută să vadă dacă secțiile sunt conforme, dacă aparturile sunt cuplate corect la sursele de alimentare și dacă fucnționează în condiții de siguranță, dar și dacă clădirile permit funcționarea în condiții de securitate a acestor secții.
Potrivit inspectorilor ISU Hunedoara,  „La nivelul județului există 12 unităţi sanitare de stat şi 2 private cu paturi, care funcţionează în 49 de clădiri. Dintre aceste unităţi sanitare 10 deţin clădiri care sunt autorizate sau nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu.  Două unităţi spitaliceşti au în gestiune clădiri care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu, dar în niciuna din aceste locaţii nu sunt amplasate secţii de terapie intensivă. Aceste clădiri sunt nou construite și se află în procedură avansată de autorizare”, se arată într-un comunicat remis presei de purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.
Inspectorii ISU spun că au mai făcut controale și că până acum nu vizau doar secțiile ATI, iar la acestea de acum vor verifica și modul de îndeplinire al sarcinilor dispuse. Rezultatul controalelor va fi făcut public la finele acestei săptămâni.
Diana Mitrache