Cățărători din România se întâlnesc la Vulcan

Etapa a II- a a Cupei României la cățărări pentru copii și juniori are loc la Vulcan. Un tânăr originar din Brazilia, Felipe, a inițiat un astfel de campionat și, de câțiva ani, aici se întâlnesc mereu cei mai curajoși tineri.

Felipe are o sală montată într-o veche centrală termică din oraș și acolo se pregătea temeinic pentru etapa de sâmbătă. Vor veni cam 100 de tineri talentați, pentru a se întrece în Valea Jiului, o etapă ce vine după cea de la Cluj. „Va fi o etapă a Cupei României
pentru copii și juniori. Este a doua etapă, după cea de la Cluj. Așteptăm cam 100 de copii”, a spus Felipe Silva, organizatorul competiției de Bouldering.

Brazilianul Felipe spune că iubește România și, fiindcă acest sport a fost pasiunea lui, când a ajuns în Valea Jiului, acum câțiva ani, a vrut să facă și el ceva pentru copiii din Cartierul denumit Dallas, unul sărac și cu mulți copii care stăteau singuri pe afară. Și așa, an de an, sportul lui a ajuns să prindă contur. „Sala noastră este deja de 6 ani deschisă și, în fiecare an am dus copiii în competiții din alte localități. Am dezvoltat acest club și avem acum băieți și fete foarte puternici. Sunt cam 150 de copii care vin de aici din comunitatea din Dallas. Foarte apsionați sunt. Ei iubesc sportul și facem parte dintr-o mare familie”, a explicat Felipe.
Întrecerea are loc sâmbătă, iar taxa de concurs este 80 lei, pentru cei care nu se înscriu on-line, iar la fața locului 120 lei. Concursul se defășoară pe 8 trasee, iar sportivii vor avea 5 încercări pe fiecare traseu, iar timpul de concurs este de 120 de minute pentru fiecare grupă.
Diana Mitrache