Cât vor plãti petrosãnenii anul viitor la taxe si impozite?

Valoarea noilor taxe si impozite aferente anului 2017 urmeazã a fi aprobatã de consilierii locali de la Petrosani.  A fost lansat în dezbatere publicã proiectul de hotãrâre privind  aprobarea aprobarea impozitelor si taxelor locale in Municipiul Petrosani pentru anul 2017. Vestea bunã pentru petrosãneni este cã nu se modificã cuantumul taxelor si a impozitelor.

“Prin proiectul de hotãrâre prezentat, nivelul impozitelor si taxelor locale pentru anul 2017 nu se majoreazã fatã de cele din acest an. Dimpotrivã pentru a usira sarcina fiscalã localã pentru persoanele juridice, propunem reducerea cotei de impozitare pentru clãdirile nerezidentiale aflate în proprietatea sau detinute de acestea de la 1,3% la 0,9%”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

În plus, rãmân valabile sI bonificatiile de care beneficiazã contribuabilii care îsi achitã pânã la data de 31 martie taxele sI impozitele.

“Totodatã, scutirile de la plata impozitelor si taxelor locale rãmân aceleasi ca în în anul 2016, ca de altfel si bonificatia de 10% pentru plata cu anticipatie a impozitelor sI taxelor locale, atât pentru persoanele fizice cât si pentru cele juridice”, mai spune sursa citatã. Mai mult decât atât, noul proiect prevede mãsuri si pentru reducerea birocratiei în ceea ce priveste taxele si impozitele locale.

“De asemenea, acest proiect de hotãrâre pune în practicã douã din mãsurile propuse pentru simplificarea procedurilor de obtinere a serviciilor publice de cãtre cetãteni la nivelul institutiei noastre, respective eliminarea taxei pentru eliberarea în regim de urgentã a unor acte si scutirea de la plata taxei pentru eliberarea adeverintelor pentru obtinerea ajutorului social, cantinã socialã, alocatiei de sustinere, ajutor de urgentã, ajutoarelor pentru încãlzirea locuintei, burselor scolare, a sumelor pentru calculator si a programului Bani pentru liceu”, a mai subliniat primarul municipiului Petrosani.

Monika BACIU

Un comentariu la „Cât vor plãti petrosãnenii anul viitor la taxe si impozite?

  • 14 decembrie 2016 la 20:19
    Permalink

    Daca nu se mareste plata impozitelor pe locuinte este intradevar o veste buna .

Comentariile sunt închise.