[ CRONICAR LA TELEFON TOCMAI DE LA CASTELLON ]

ORAȘUL  CU 30.000 DE ROMÂNI
Castellon. Un oraș scăldat de apele Mediteranei, undeva între Valencia și Barcelona, pe Costa Azahar, în regiunea istorică ”Levant”. Aici are loc în aceste zile una din grupele Campionatului Mondial de handbal feminin, a 25-a ediție cu participarea a 32 de echipe, în perioada 2 – 19 decembrie 2021.

Echipa României joacă la Castellon, orașul cu 175.000 de locuitori (din care 30.000 sunt români!), în sala ”Pabellón Ciutat de Castelló” de 5260 de locuri. La ultimul Campionat Mondial, România s-a clasat abia pe locul 12.
AVEM ȘANSE FĂRĂ CRISTINA NEAGU?
Antrenorul Adrian Vasile (39 de ani) a selecționat 21 de jucătoare la acest Campionat Mondial, fiind un mix între experimentat, de Nicoleta Dincă (33 de ani), Alexandra Subțirică (33 de ani) sau Laura Chipăr (32 de ani) și mezinele Oana Borș (17 ani), Diana Ciucă (21 de ani) sau Andreea Popa (21 de ani). Absentează la acest mondial Eliza Buceschi, Denisa Dedu și mai ales Cristina Neagu, vedetele echipei fiind Crina Pintea (31 ani, Gyor), Cristina Laszlo (25 de ani, Minaur Baia Mare) și Irina Dumanska (25 de ani, Podravka). După disputarea primului meci din Grupa C, cu Iran (39-11) urmează jocul cu Kazahstan și cu puternica echipă a Norvegiei.

IMPRESII DUPĂ MECIUL CU IRAN
Alin Cazan Girona Spania, Gică Gigi Enea, de la Chicago – Costel Zît Gavrilă și dl profesor Ioan Chira de la Baia Mare cel care în anii 80-90 a fost antrenor celor de la Știința.
Mai mult sau mai puțin întâmplător ii leagă un nume, Știința Petroșani pe cei patru care au venit, din patru colțuri diferite, să vadă meciurile Românie, la handbal. Iată că, la finalul meciuluiRomânia – Iran am strâns câteva impresii la cald.
Alin Cazan: ”N-a fost un meci cine știe… Eu cel puțin nu mă așteptam la mai mult. Era o diferență foarte mare de nivel între cele două selecționate. Echipei lui Adrian Vasile i-a lipsit un pic de seriozitate. Nu au luat meciul în serios cum ar fi trebuit să le ia ca niște profesioniste care sunt. Dacă puteau să dea 80 (n.red. de goluri) trebuiau să bage 80. În meciul cu Kazahstan sper să nu mă ia somnul, cum m-a luat la meciul cu Iran.”
Gigi Enea: ”Întotdeauna când întâlnești o echipă mult cotată sub nivelul tău, te pretezi la nivelul echipei respective și joci foarte bine. În mod deosebit nu am remarcat în mod special vreo jucătoare, dar mi-ar fi plăcut să văd ceva mai mult de la Bazaliu, dar am fost dezamăgit”.
Constantin Costel Zît: ”Berea e bună, micii sunt grozavi, cârnații cu muștar, slănina de la profesor excelentă, țuică nemapipomenită, de meci, habar nu am!. Cât despre meciul care urmează Borat poate să ne spună mai multe”.
Ioan Chira: ”Acest meci trebuia să fie o repetiție pentru meciurile grele care urmează, din păcate, după parerea mea, jucăptoarele au fost puțin deocnectate, au ratat în multe situații. Nu contează adversarul. Mentalitatea trebuie să o ai aceeași. Pe adversar trebuie să îl respecți, făcând diferența reală. Dacă diferența reală este 50 de goluri și ai reușit 49, înseamnă că ți-ai ratat obiectivul.

A TRANSMIS PRIN TELEFON, DE LA CASTELLON, GENU TUȚU