Cascada Lolaia, atractia Retezatului

Încã de la intrare în Parcul National Retezat, la poarta de la Cârnic, esti întâmpinat de un prim miracol al muntelui. Cascada Lolaia, ascunsã bine printre „cotloanele” muntelui, aratã doar o pãrticicã din aventura care îi asteaptã pe turisti în cel mai sãlbatic munte al României.

Zeci de mii de turisti care aleg sã ajungã în Retezat prin Nucsoara-Cârnic cu popas la Cabana Pietrele viziteazã o cascadã care si-a croit loc prin stâncã si impresioneazã prin frumusete. Chiar dacã nu este impresionat de înaltã, Cascada Lolaia are o frumusete aparte, iar brazii semeti iesiti  ca din stâncã si care se oglindesc în cãldarea ei, fac spectacolul sã fie plin de culoare. Lolaia este la micã distantã de bariera de la Cârnic care permite accesul în Parcul National Retezat însã este foarte usor pentru un turist sã o rateze în drumul sãu spre zona Pietrele. Situatã la altitudinea de 1050 metri în partea de nord a parcului, este accesibilã pentru vizitare tot timpul anului.

În trecut accesul era dificil la cascadã, însã voluntari ai APNR si Agent Green, jandarmi montani si alti temerari au amenajat o potecã cu trepte si balustrade astfel ca turistii sã nu se mai accidenteze. Totodatã au fost montate indicatoare si panouri informative în limbile românã si englezã, iar obiectivul nu mai poate fi ratat de miile de turisti care viziteazã obiectivul turistic de la poarta de intrare în Retezat.

Maximilian Gânju

Un comentariu la „Cascada Lolaia, atractia Retezatului

  • 27 august 2016 la 10:04
    Permalink

    UNA din atractiile retezatului maxi acum ai descoperit cascada ? e acolo de sute poate mii de ani

Comentariile sunt închise.