Cel mai vechi cartier muncitoresc din municipiul Lupeni a intrat în reabilitare. Promisiunile deputatului Cristian Resmeritã se concretizeazã cu fiecare zi ce trece. Cele câteva zile în care temperaturile au crescut, cartierul Stefan din municipiul Lupeni a devenit santier, astfel cã nivelul de trai al celor care trãiesc în zonã va creste considerabil dupã realizarea investitiei.

Un proiect de mare importantã pentru locuitorii municipiului Lupeni prinde contur. Un proiect de suflet al deputatului Cristian Resmeritã, despre care s-a vorbit mult în decursul anilor si în mod deosebit anul trecut, când a fost aprobatã începerea lucrãrilor la zidul de sprijin si lãrgirea drumului care duce în cel mai vechi cartier al Lupeniului, Cartierul Stefan a fost demarat la începutul acestui an.

“Nu pot decât sã mã bucur din suflet pentru cã au început lucrãrile la zidul de sprijin si lãrgirea drumului care duce în Cartierul Stefan. Nu vã ascund faptul cã pentru mine era un proiect de suflet si mama mea a locuit cu multi ani în urmã în acest cartier si cunosc îndeaproape toate problemele cu care se confruntã cetãtenii de aici. Datoritã complexitãtii lucrãrilor care trebuie realizate aici, pentru locuitorii din zonã pãrea un proiect aproape irealizabil, dar cu ajutorul lui Dumnezeu si al echipei din Primãria Lupeni si vorbim aici de toti cei care au contribuit la realizarea acestui proiect, am reusit sã obtinem finantare si sã îl punem în practicã”, spune Cristian Resmeritã, deputat PSD Lupeni.  De ani de zile se vorbeste de realizarea acestui proiect, iar acum a venit momentul pentru ca acesta sã fie pus în practicã.

“Despre demararea acestui proiect am vorbit încã de anul trecut, atunci când a fost aprobatã finantarea pentru începerea lui, dar întrucât este o lucrare cu un mare grad de dificultate, începerea acesteia a durat o perioadã mai mare de timp. Dupã cum puteti observa drumul are o singurã bandã, ceea ce îngreuna foarte mult accesul în aceastã zonã, iar pentru a realiza lãrgirea acestuia la douã benzi, a fost necesar construirea unui zid de sprijin foarte puternic care sã nu dea posibilitatea dealului din apropiere sã se prãvãleascã”, mai sustine deputatul. Cu aceastã ocazie vor avea loc si lucrãri de introducere a sistemului de apã si canal.

“Doresc sã asigur cetãtenii din aceastã zonã, cã au fost fãcute  toate demersurile necesare si în cea de-a doua parte a anului, dupã ce se va încheia proiectul de introducere a canalizãrii de cãtre SC Apa Serv SA, un proiect de asemenea foarte important pentru locuitorii de aici, pentru care împreunã cu domnul primar Cornel Resmeritã, am luptat foarte mult sã ne fie aprobat, se va realiza si asfaltarea drumului în totalitate, deoarece nu putem sã facem acum asfaltarea si prin introducerea canalizãrii sã fie spart asfaltul si lucrãrile de asfaltare sã fie astfel compromise”, mai spune deputatul Cristian Resmeritã.

Monika BACIU