Caritas vine în sprijinul celor din Siria

O actiune de colectare de fonduri are loc la finele acestei sãptãmâni în toate bisericile catolice si pe site-ul organizatiei Caritas.  Scopul este acela de a ajuta populatia din Siria, greu încercatã acum de rãzboi si pentru a stãvili valul urias de imigranti care îsi riscã zilnic viata, încercând sã scape din infern. Potrivit voluntarilor de la Petrosani, la Biserica Catolicã Sfânta Varvara sunt asteptati toti cei care vor sã doneze sume de bani, pentru o astfel de cauzã.

„În data de 19 februarie, organizatiile Caritas din toatã lumea si, implicit, din România, organizeazã o colectã în cadrul bisericilor catolice. Noi vom fi prezenti la Biserica Sfânta Varvara, pentru a strânge fonduri pentru cei de la Caritas Siria, care se ocupã de populatia refugiatã din statele refugugiate. Acolo, la fata locului, ei vor ajuta familiile aflate într-o situatie umanitarã foarte, foarte dificilã”, a spus Alexandru Kelemen, reprezentant al Organizatiei Caritas Petrosani.

Nu trebuie, însã, sã ajungeti musai la slujba de duminicã de la biserica catolicã, ci puteti dona sume de bani, pe site-ul Caritas, la rubrica special creatã pentru aceasta actiune umanitarã: http://caritasromania.ro/solidar-cu-siria-19-februarie-2017-colecta-in-toate-bisericile-catolice-din-romania/

5-1

„Este vorba doar de sume de bani, având în vedere cã, din pãcate, logistica nu ne permite sã putem transporta bunurile materiale, însã, oamenii pot sã aibã aceastã garantie cã, sumele ce se vor strânge duminicã 19 februarie, vor ajunge acolo unde trebuie, pentru familiile ce au nevoie, iar pe de altã parte, nu trebuie sã vinã neapãrat la biserica romano-catolicã din Petrosani, ci si pe site-ul Caritas România, sã doneze în conturile special destinate acestei colecte”, a mai precizat Alexandru Kelemen, reprezentant al Organizatiei Caritas Petrosani.

Situatia din Siria este cea mai severã crizã umanitarã si de încãlcare a drepturilor omului, pentru cã peste 6,5 milioane de oameni îsi cautã un loc în altã parte. Donatiile de duminicã vor sprijini Caritas Siria sã implementeze programe destinate refugiatilor din vestul Siriei. Peste 50.000 de familii au fost deja sustinute de Caritas Siria, de la începutul crizei, iar ajutorarea acestor oameni depinde de noi toti.

Diana Mitrache