Care sunt planurile Ministerului Transporturilor pentru drumul spre Herculane?

Drumul spre Herculane nu este inclus pe lista obiectivelor finantate, în acest an, de cãtre Ministerul Transporturilor.
În acest sens, deputatul PSD, Laurentiu Nistor vrea sã afle de la Lucian Sova, ministrul Transporturilor care sunt planurile ministerului pentru acest sector de drum, considerat vital pentru dezvoltarea turisticã a Vãii Jiului.
“Finalizarea DN 66A, tronsonul Uricani – Herculane, ar putea revitaliza turismul în Valea Jiului. Stim cu totii situatia acestei zone, acest drum fiind vital pentru dezvoltarea ei. Banii necesari acestei lucrãri nu au fost inclusi în bugetul pentru anul 2018. Mai mult, sectorul de drum III (I=18,6 km), între km 47+600 si 66+204 are un studiu de fezabilitate care a primit un aviz al Consiliului Tehnico-Economic – Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (în 2009) în care se mentiona cã promovarea Hotãrârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului  se va face dupã obtinerea tuturor avizelor si acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism, astfel încât în prezent nu existã o hotãrâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, aratã deputatul PSD, Laurentiu Nistor într-o interpelare adresatã lui Lucian Sova, ministrul Transporturilor.
În acest sens deputatul vrea ca ministrul sã transmitã “care sunt planurile Ministerului Transporturilor în legãturã cu acest proiect vital pentru Valea Jiului? Când credeti cã putem avea HG-ul necesar pentru demararea lucrãrilor?”.
Cetãtenii Vãii Jiului si nu numai au semnat o petitie prin care sustineau reluarea lucrãrilor la drumul spre Herculane. Aceasta a fost înaintatã premierului de la acea vreme, Mihai Tudose, care a promis cã proiectul va fi inclus în lista obiectivelor de investitii cuprinse în bugetul de stat pe anul 2018. Numai cã dupã publicarea în Monitorul Oficial a bugetului de stat, drumul spre Herculane nu s-a mai regãsit.
Monika BACIU

2 comentarii la „Care sunt planurile Ministerului Transporturilor pentru drumul spre Herculane?

  • 14 februarie 2018 la 21:00
    Permalink

    PSD – isti isi bate joc de valea jiului desi valea jiului a votat tot timpul cu PSD de 27 ani … chiar nu va este rusine sa ne tot mintiti

  • 15 februarie 2018 la 10:15
    Permalink

    Am votat cu PSD si am semnat in toamna acel tabel pentru drumul spre Herculane dar acum in dau seama ca am fost luata de prosta de cei care am avut incredere oarba (PSD) .

Comentariile sunt închise.