Care este stocul de material antiderapant pentru drumurile naționale

Zăpada s-a așternut pe DN 7A la limita județelor Hunedoara și Vâlcea. Drumarii se află în teren și îi sfătuiesc pe cei care pleacă la drum să aibă cauciucuri de iarnă pentru zonele de munte.

”A nins pe DN 7A, la limita județelor Hunedoara și Vâlcea. Recomandăm conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze cu privire la condițiile meteo-rutiere ale traseului, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă dacă se deplasează în zonele de munte!”, arată cei de la DRDP Timișoara.
Tone întregi de material
antiderapant au fost împrăștiate pe drumurile naționale din județul Hunedoara. Primul strat generos de zăpadă s-a așternut pe drumurile naționale din Valea Jiului. Astfel, drumarii au fost nevoiți să intervină pentru a curăța carosabilul.
”Pe DN 7A, DN 66 și DN 68 din jud. Hunedoara, s-a acționat/patrulat astăzi cu cinci autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant”, arată DRDP Timișoara. Reprezentanții DRDP Timișoara au verificat, săptămâna trecută, bazele de deszăpezire arondate Secțiilor de Drumuri Naționale din zona de vest și pentru autostrada A1. S-au verificat
utilajele, precum și stocurile de material antiderapant. În baze există aproape 22.000 de tone de sare și circa 167 de tone de clorură de calciu. Peste 270 de utilaje angrenate în activitatea de deszăpezire sunt mobilizate în bazele din județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Hunedoara.
Monika BACIU