Care este programul de functionare pentru telescaun?

Iarna începe sã îsi facã simtitã prezenta în Valea Jiului. În statiunile montane a nins, iar turistii sunt pregãtiti sã îsi petreacã sfârsitul de sãptãmânã la munte. În acest sens, cei din Parâng îi informeazã pe iubitorii sportului alb care este programul de functionare a telescaunului.

Instalatia pe cablu din Parâng functioneazã de luni pânã duminicã de la ora 9:00 pânã la ora 15:30, „exceptând ziua de miercuri. Miercuri: revizie tehnicã, se efectueazã cursa de ora 9 si de 15:30”.

Lungimea traseului este de 2,2 km, iar durata cursei este de aproximativ 25 de minute. Cei din Parâng îi informeazã pe turisti si în ceea ce priveste preturile biletelor. Acestea au fost aprobate prin hotãrâri de consiliu si sunt: dus sau întors –  10 lei+1,5 lei taxa salvamont, dus-întors: 15 lei+1,5 lei taxa salvamont (valabil în aceeasi zi). Pentru copii preturile sunt reduse.  În Parâng existã si varianta  achizitionãrii unor ski-pass-uri, însã deocamdatã, din cauza zãpezii insuficiente acestea nu pot fi emise.

“Avem si varianta de skipass, dar deocamdatã nu este suficientã zãpada. Pretul pentru skipass adulti pt. 1/2 zi este 40 lei, 1 zi – 70 lei. Copii sub 12 ani: 1/2 zi:28 lei, 1 zi-42 lei. În momentul în care vom putea deschide pârtia B, sau intermediara la telescaunul nou, vom elibera si abonamente”, mai spun reprezentantii domeniului schiabil Parâng.

Monika BACIU