Care este procentul de vaccinare în rândul cadrelor medicale?

P este 60% din cadrele medicale din județul Hunedoara s-au vaccinat împotriva noului coronavirus.

DSP Hunedoara a centralizat datele furnizate de către unitățile medicale și centrele de dializă din județ, cu privire la statusul vaccinal al personalului angajat.
Astfel, la nivelul centrelor de dializă din județ toți medicii sunt vaccinați cu cel puțin o doză. În ceea ce privește asistenții medicali, rata de vaccinare din centrele de dializă este de 41%, în timp ce infirmierii sunt vaccinați în proporție de 17%. 63% din personalul administrativ din centrele de dializă este imunizat cu cel puțin o doză din serul anti-COVID, iar la alte categorii de personal care pot avea contact cu pacienții
vaccinarea este de 100%. Situația este diferită în ceea ce privește cadrele medicale din unitățile sanitare. Aici, din totalul celor 608 medici s-au imunizat împotriva noului coronavirus 78,94% dintre aceștia. 2095 de asistenți medicali sunt în județul Hunedoara, iar imunizați cu cel puțin o doză de vaccin anti-COVID sunt 57,56%.
959 de infirmieri sunt încadrați în spitalele din județ. Dintre aceștia doar 53,07% au ales să se imunizeze împotriva noului coronavirus. din cei 93 de brancardieri, 53,76% sunt vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin împotriva noului coronavirus. 58,15% din registratorii medicali, 46,68% din personalul administrativ și 43,98% din alte categorii de personal care pot avea contact cu pacienții sunt imunizați împotriva noului coronavirus.
Astfel, la nivelul unităților medicale, procentul de imunizare a salariaților este de 56,88%.
Monika BACIU