Când va exista sens unic în zona Parâng – Rusu?

L ipsa spațiului de parcare aglomerează mereu zona de la Rusu, iar artera devine uneori impracticabilă, mai ales când ninge și numărul turiștilor sufocă drumul.

Tocmai de aceea, autoritățile județene care au reabilitat drumul spre stațiunea Parâng, spun că ar urma ca acolo să realizeze o zonă cu două sensuri unice.
Artera care urcă acum în zona Rusu se îngustează mult, iar un sens unic ar fi ideal. Doar că acum proiectul este stopat de birocrație, pentru că e nevoie de o asociere între forul județean și cel local.
„Discuțiile trebuie purtate în
continuare cu Primăria Petroșani. Există o mare problemă, pentru că, din discuțiile cu oamenii din strada Bujorului, adică strada care merge în jos și continuă până unde este asfalt, reiese că drumul a devenit intravilan. Atunci, dacă este intravilan, este al primăriei municipiului Petroșani. Vrem să vedem ce asociere putem face ca să găsim soluția pentru sensul unic pe strada Bujorului”, a spus Costel Avram, administratorul
public al județului Hunedoara.
Drumul spre Parâng a fost
reabilitat și problema a rămas în zona Rusu. Ori de câte ori sunt evenimente, dar și în week-end, când oamenii nu au loc de parcare, strada devine absolut impracticabilă.
Diana Mitrache