C inci zile a funcționat Termocentrala Paroșeni, de la înființarea noului Complex Energetic Hunedoara. Nu sunt stocuri de huilă, deși au ajuns materialele necesare la fiecare mină. Directorul complexului vorbește despre creșterea producției și despre câștig și spune că va reporni termocentrala în vreo două săptămâni.

Complexului Energetic Valea Jiului a vândut 5849, 1 MWh și are în cont 3 521 994 lei, după ce termocentrala a produs energie electrică și a reușit să o vândă pe piața liberă. Au fost stocuri suficiente și termocentrala a mmers 5 zile, iar acum, după ce în subteran au ajuns piese și echipamente, minerii sunt sfătuiți să crească, la fiecare mină, capacitățile de stocare. Asta, pentru că termocentrala va fi repornită, doar când este suficientă huilă. „Câștigul a fost destul de bun. Acum, noi sperăm să fie și mai bun în perioada următoare, ținând cont și de vreME. Am rugat colegii de la subunități să facem un efort și să creștem puțin stocurile de depozitare și la unități și la termocentrală. Adică, aș vrea, cam prin
11 decembrie cel târziu, să mai pornim încă o dată, anul acesta,
termocentrala”, a spus Eusebiu Durbacă, directorul general al CEVJ.
Noua conducere a Complexului Energetic Valea Jiului s-a
ocupat de aprovizionarea unităților miniere cu stâlpi de susținere, plasă și alte piese de care au nevoie minerii, așa că planul este să crească producția de huilă.
Diana Mitrache