Campusul din Petroșani va fi reabilitat

Peste 5 milioane și jumătate de euro sunt investiți la Petroșani, în campusul universității. Sunt vizate clădirile din acest loc în care au loc cursuri, laboratoarele, dar și sălile de sport și terenurile aferente.
O parte dintre lucrări sunt la faza licitațiilor.
Mai multe proiecte urmează să aducă îmbunătățiri pentru studenții ce vin la Petroșani. Universitatea va investi în cel mai nou corp construit aici, pentru eficientizarea energetică, pentru început.
„Este vorba despre un proiect finanțat pe POR, unde finanțarea este de 3 milioane de euro. 500.000 de euro sunt pentru reabilitarea Corpului C, respectiv corpul din stânga cum urci pe strada Institutului, cel nou. Intră în reabilitare energetică. Tot ce înseamnă acoperiș, etanșeitate, ferestre, izolare termicpă, panorui solare și instalarea unui lift pentru persoanele cu handicap locomotor ”, a spus prof univ dr ing Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani.
Deja s-a realizat proiectul, urmează licitațiile în maxim două luni, iar în paralel, va avea loc și o licitație pentru dotarea cu aparatură a laboratoarelor din acest corp al clădirii. „De 2,5 milioane de euro avem prevăzută dotarea a 55 de laboratoare, cu aparatură modernă, performantă”, a mai adăugat rectorul Universității din Petroșani.
CNI va finanța și reabilitarea celorlalte spații din capus, dar și baza sportivă, care include chiar și construirea unui hotel. „Vrem să o renovăm total, inclusiv să facem o nouă sală de sport și un motel cu 80 de locuri de cazare pentru echipele ce vor aici să facă chiar cantonamente. Noi sperăm că primim finanțarea, așa cum a primit și stadionul Jiul, fiind în același regim de finanțare”, a conchis profesorul Sorin Radu. Campusul din Petroșani se vrea unul de top, pentru că universitatea este în primele din țară, dar și una de top, la nivel european, fiind cuprinsă într-un consorțiu de acest gen.
Diana Mitrache