Campionii, premiați la Vulcan de Ziua Tineretului

Șahiști, campioni de talie europeană la tir cu arcul, muzicieni, gimnaști, reprezentanți ai echipei de escaladă, ori luptători și luptătoare, toți au primit
plachete și premii în bani. Au fost 25 de tineri premiați la Vulcan, de Ziua Tineretului și Sportului, iar acțiunea s-a desfășurat în parteneriat public – privat, la inițiativa Asociației „Tinerii, viitorul nostru”.

La Vulcan există o dublă campionaă europeană și multiplă campioană națională la tir cu arcul, campioni de talie națională la șah, cântăreți laureați la concursuri naționale, campioni la schi, la gimnastică aerobică, dar și luptători, ori capioni la escaladă. Toți au fost premiați, într-un cadru festiv, în sala de ședințe a Consiliului Local și, de la mic la mare, fiecare a adus ceva în plus orașului în care locuiește. Iar acțiunea a avut loc de Ziua Tineretului.
„Ziua tineretului reprezintă o sărbătoare pe care eu consider că majoritatea nu o ia suficient de în serios. E un moment de sărbătoare, un moment în care îi sărbătorim și noi astăzi pe cei care strălucesc un pic mai mult”, a spus prima dintre cei premiați, Beatrice Mikloș.
Dar premii au luat și copii fragili de doar o șchioapă, ori fete, precum Amira sau Andreea, la Taekwondo. Fiecare ne-a spus pentru ce a fost azi premiată. „Mă numesc Sofia și am luat premiu pentru că am câștigat la concursul de gimnastică”.„Pentru că am luat locul I la Campionatul național din primăvară și locul I la cupa României în toamnă la lupte libere, am fost azi premiată”, a spus Amira.
În total, au fost 25 de copii premiați, iar organizatorul acțiunii a ținut să le spună cât e de important să facă sport. „Sperăm ca voi să continuați să visați, să vă doriți să aveți și rezultate, mari și importante. Să demonstrați și prietenilor și colegilor că puteți face și altceva, în afara școlii. Școala este foarte importantă. Fără ea nu o să reușiți, dar e foarte important să facem și altceva. Nu pot decât să vă felicit și să vă urez mult succes”, a spus Zoltan Mikloș, președintele organizației „Tinerii, viitorul nostru”.
„Astăzi este ziua tinerilor. O soceitate fără voi nu poate exista. Eu cred în voi și cred că voii veți duce mult mai departe ceea ce facem pe plan local. Sunteți buni. Inteligența voastră emoțională s-a dezvoltat prin tot ceea ce faceți voi în plus. Iar dovadă stau premiile multiple pe care le-ați obținut”, le-a spus ;i Malvine Socaci, viceprimarul municipiului Vulcan, cea care le-a fost tuturor și profesoară.
„O surpriză foarte plăcută pentru mine această întâlniure. Sunt mereu alături de tineri, de elevii de la școlile noastre. Planul meu este clar să promovez tinerii și mai ales tinerii de valoare pe care Vulcanul îi are”, le-a spus și Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.
De Ziua Tineretului și Sportului au fost premiați:
Beatrice Mkiloș, dublă campioană europeană la tir cu arcul, Diana Petculescu și Oana Magdalena Șchiopu, locul 2 la campionatele națioanle la șah, Amira Abugararah, Isabela Drăghici și Andreea Talpalaru, la Taekwondo, Iuliana Miclea – escaladă, cântărețele de muzică populară sau ușoară Daiana Părvuța, Gabriela Iordache, Alexandra Butnaru și Anisia Bot, Ariana Petculescu pentru schi, Sofia Dubleș pentru gimnastică aerobică, tot pentru tir cu arcul și Alexia Dreghici și Armand Muller, Răzvan Fara și Larisa Nicuța pentru compoziție și interpretare, Diana Hoca, tir cu arcul, pentru escaladă Andrei și Raul Muntean, dar și Raul Belean, la kickboxing Cristian Dolcu, Ana Maria Bucșa la escaladă și Mirel Judea pentru tir cu arcul, vicecampion european.
Diana Mitrache