Campanie de informare ineditã marca Apa Serv / Biciclistii de la ape ne spun cum e cu canalizarea

 

O amplã campanie ineditã, pe douã roti a demarat Apa Serv în Valea Jiului pentru a atrage atentia asupra mizeriilor care ajung în canale. Servetelele umede ar fi principalele vinovate, însã, cei care se ocupã cu desfundarea canalelor ne vorbesc despre adevãrate grozãvii.
Mai bine de 20 de voluntari ai Apa Serv, în frunte cu seful Departamentului Productie – Cristian Ionicã si seful Departamentului Exploatare – Florin Donisa, au fãcut turul Petrosaniului pe biciclete, au împãrtit pliante si au vorbit cu cetãtenii despre ce se întâmplã atunci când sistemul de canalizare este incorect utilizat. Campania pe biciclete le aratã oamenilor ce ar trebui sã facã. Ei primesc si pliante cu fotografii ce ilustreazã  grozãviile ce ajung în canal si aflã cã nici nu ar mai trebui sã arunce în WC orice.
„Ce vrem sã facem? Sã informãm cetãtenii în ceea ce priveste activittaea noastrã, cu privire la epurarea apelor uzate, corectitudinea folosirii instalatiilor din casã si a canalizãrii, pentru cã apa rezultatã din apartamentele noastre, suferã o operatiune de epurare, lucru care este foarte îngreunat, dacã, pe lângã substantele care se gãsesc în apa menajerã,  mai gãsim si multe altele”, a spus Cristian Ionicã, director la Apa Serv. De asemenea, Mariana Popa a arãtat problemele care apar din cauza neglijentei celor care aruncã diverse lucruri în canalizare.
„Servetelele umede, pentru noi, sunt un dezastru. Nu se dizolvã si se formeazã ghemotoace si ne înfundã canalizãrile. Nu mai spun de pampers, îmbrãcãminte, iar în colectorul de pe strada Timisoarei am gãsit un boiler, un aragaz, iar oamenii au impresia cã aceastã canalizare este chiar cosul de gunoi. Am scos pânã si animale moarte, o jumãtate de saltea de pat. Oamenii nu îsi dau seama. Comenteazã doar pretul apei, dar nu stiu despre munca  pe care o facem noi, iar asta se include în pretul apei”, a spus Mariana Popa, responsabil cu sistemul de canalizare.
Campania „Canalizarea nu este cosul tãu de gunoi” a demarat anul trecut si se va desfãsura si în acest an în toate orasele. Cei de la ape spun cã au vorbit cu oamenii si cã, nu o datã, au fost întrebati unde sã îsi arunce deseurile, semn cã multi stiau cã asta trebuie sã se întâmple în sistemul de canalizare.
Seful Departamentului Exploatare de la Apa Serv, Florin Donisa, sustine cã aceastã campaniei ”Miscare si atitudine !” s-a derulat prin participarea voluntarã a unora dintre angajatii Apa Serv si s-a dorit sã combine activitatea de informare a cetãtenilor privind utilizarea corectã a serviciului de canalizare, cu un binevenit ”galop de sãnãtate” prin parcurgerea pe biciclete a municipiului Petrosani, din Petrosani Nord si pânã la statia de epurare de la Dãnutoni (zona Livezeni) cu opriri în zonele Teatru, Jiul Shopping Center, Piata Centralã, Casa de culturã, Parcul Carol Schreter, Zona Lidl, Aeroport Pãcii, Aeroport Parângul, Aeroport Dacia, Aeroport Mol si Kaufland. ”Cred cã a fost prima actiune reusitã, în care am reusit sã transmitem mesajul nostru cetãtenilor din Petrosani si sperãm cã acest mesaj va fi receptionat cã atare. Vom reedita turul nostru ciclist în perioada urmãtoare si în celelalte localitãti ale Vãii Jiului”, spune Florin Donisa.
Directorul general al Apa Serv, Costel Avram sustine, prin intermediul unei postãri pe reteaua de socializare facebook, el fiind într-o delegatie cã este alãturi de colegii sãi si cã la urmãtoarele actiuni va fi pe bicicletã . ”Apa Serv a demarat astãzi o nouã campanie de informare cu privire la utilizarea corectã a sistemului de canalizare. Abordãm aceastã campanie într-un mod aparte, într-un tur al oraselor Vãii Jiului pe biciclete. Primul oras în care echipa Apa Serv a atras atentia cetãtenilor a fost municipiul Petrosani. Chiar dacã nu am putut fi prezent astãzi, alãturi de colegii mei, îi felicit si le multumesc pentru cã, în afara orelor de program, au înteles cât de importantã este aceastã actiune si au subscris proiectului ”Miscare si atitudine”, ca de fiecare datã, cu entuziasm”, a scris Costel Avram.
În fiecare oras al Vãii Jiului va ajunge caravana pe biciclete si oamenii vro afla, încã o datã, ce nu ar trebui sã arunce în WC-uri.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Campanie de informare ineditã marca Apa Serv / Biciclistii de la ape ne spun cum e cu canalizarea

 • 3 iunie 2018 la 23:41
  Permalink

  Degeaba, daca n-a defilat pe bicicleta si traseistul politic Avram, poate mai slabea putin, ca prea s-a imbuibat!

 • 4 iunie 2018 la 07:59
  Permalink

  probabil nu s a inventat inca bitoacla care sa l suporte pe supermenegerul avram dar ar fi o solutie o ricsa ca la chinezi cu doi angajati inhamati la carut

 • 4 iunie 2018 la 08:40
  Permalink

  Dar tu !!!!! ..”.Miner disponibilizat” ,ce ai facut la viata ta??? cit carbune ai dat tarii??….

 • 4 iunie 2018 la 10:14
  Permalink

  Dar de gurile de captare ape pluviale inexistente pe bulevard dintr-un capat la celalalt al Petrosaniului, cele astupate cu safalt sau inproprii, astfel ca o uriasa cantitate de apa pluviala se deverseaza in curtile oamenilor de la capatul strazii 9 Mai, nu ne pomeneste nimic dl Avram ?!!! Nu stiu la ce platim „cota” pentru captarea apelor pluviale cand acestea nu sunt captate?

Comentariile sunt închise.