Danut Buhaescu si-a inceput campania electorala mult mai devreme decat termenul oficial, o campanie specifica lui. Acolitii lui ii tin isonul, amenintand oamenii care si-au exprimat optiunea de a vota cu alt partid si organizeaza chef dupa chef din bani publici din crasma in crasma in Uricani.

Brusc, Primaria Uricani are bani sa-i cinsteasca si pe barbati de ziua lor, si pe tineri, si pe pensionari, care se vor chefui pe stadionul din localitate in data de 11 mai.

”A facut chef zile la rand in cate o crasma din Uricani. A zis ca tine pentru tineri, pentru barbati, pentru uricaneni. La fiecare le da cate o bere-doua si cate doi mici, sa se simta oamenii bine. In tot acest timp, mina Uricani se inchide, nu avem blocuri, nu avem conditii, nu avem caldura si nici locuri de munca. Primarul se plangea ca nu sunt bani. Dintr-o data, in campanie electorala, are bani. Probabil pentru prosteala electoratului sunt intotdeauna”, spune Valentin F., din Uricani.

Mai mult, Buhaescu si-a inceput ofensiva impotriva partidelor care-i stau in cale. Reprezentantii PDL vorbesc despre amenintari la adresa lor si jigniri, care ii sunt specifice primarului Buhaescu, acesta avand un vocabular foarte larg la capitolul injuraturi.

”De cand ne-am anuntat candidatura, Buhaescu a si inceput razboiul. Un razboi al amenintarilor, jignirilor si faptelor de joasa speta. Ca sa te cobori la nivelul lui trebuie sa fii ca el, ori asta nu stiu daca se poate. Iese in fiecare seara cu cateii dupa el, imbracati in rosu, si se opreste in fata sediilor de partid, amenintand, injurand, aratand pumnii. Va fi o campanie foarte agresiva, mai ales ca oamenii care sunt vazuti pe strada ca vorbesc cu noi sunt abordati si amenintati ca li se taie ajutorul social. Asa s-a intamplat cu o familie in zona orasului vechi din Uricani, unde, dupa ce m-au vazut ca stau de vorba cu ei, Buhaescu a venit personal si i-a amenintat, i-a injurat, le-a dat asigurari ca le taie ajutorul social. Ce fel de om este individul acesta, care nu respecta oamenii? Cred ca la Balaceanca i-ar sta mai bine decat in rolul de primar”, a declarat, pentru Cronica Vaii Jiului, Ilie Parvan, candidat USP la Primaria orasului Uricani.

Anamaria NEDELCOFF