[ Camerele de supraveghere l-au dat de gol ]

U n tânăr de 30 de ani, din Petroșani, își va petrece aproape doi ani după gratii după ce a recidivat. Avea o condamnare cu suspendare, dar n-a stat cuminte și magistrații n-au mai fost îngăduitori.

Acesta a fost inculpat și condamnat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Un rol important în determinarea instanței de judecată de a-l condamna a avut și încercarea tânărului de a scăpa de răspunderea penală. Potrivit anchetei, tânărul și-a luat doi amici pentru a se plimba cu autoturismul pe care-l cumpărase, dar nu avea permis de conducere. A alimentat într-o benzinărie de la ieșire din Petroșani și a condus până în centrul municipiului, dar a dat peste un echipaj de poliție rutieră aflat în patrulare.
”Ajuns în cartierul Dimitrov, inculpatul a observat un echipaj de poliție și, dat fiind că nu deținea permis de conducere, a oprit autoturismul și s-a mutat pe locul din stânga spate, astfel că la volan a trecut numitul D.S., persoană care are permis de conducere”, au reținut magistrații. Tânărul cu permis era îmbrăcat sport cu articole deschise la culoare, astfel că polițiștilor le-a fost simplu să vadă când a trecut de pe locul pasagerului, pentru a-și salva amicul. În plus, anchetatorii au luat și imaginile camerelor de supraveghere din benzinărie și se vedea clar cine a urcat la volan. Tânărul fusese condamnat de Judecătoria Petroșani la pedeapsa de 1 an 1 lună și 20 zile închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului
accidentului sau ștergerea urmelor acestuia, pedeapsa în privința căreia instanța a dispus suspendare executării sub supraveghere, stabilind un termen de supraveghere de 2 ani. Acum a primit 8 luni închisoare
pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere, astfel că pedeapsa totală rezultată a fost de 1 an 9 luni și 20 zile închisoare, pedeapsă pe care o va executa într-un penitenciar dacă va rămâne definitivă.