Calitatea aerului este ”moderată” la Vulcan

Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara a informat, faptul că la finalul săptămânii trecute, calitatea aerului din municipiul Vulcan a fost moderată.
În ultimele săptămâni, la Vulcan calitatea aerului a avut fluctuații, iar în aer au fost identificate particule PM10.  Datele înregistrate la stația de monitorizare a aerului arată că la Vulcan, aerul a fost moderat.
”In data de 13.03.2021 indicii de calitate a aerului conduc la concluzia ca, in zona Deva oras si in zona municipiului Vulcan, indicele de calitate a aerului este moderat, iar in vestul municipiului Deva,in zona orasului Calan si in zona municipiului Hunedoara, indicele de calitate a aerului este acceptabil; In data de 14.03.2021 indicii de calitate a aerului conduc la concluzia ca, in zona Deva oras, in vestul municipiului Deva, in zona municipiului Hunedoara si in zona orasului Calan, indicele de calitate a aerului este acceptabil, iar in zona municipiului vulcan, indicele de calitate a aerului este moderat”, arată Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara. Măsurile automate de particule PM10 au scop informativ și vor fi confirmate/infirmate ulterior de către rezultatul analizelor de laborator, prin metoda de referință gravimetrică.
Monika BACIU