S coaterea la vânzare a liniei de cale ferată industrială dintre Lupeni și Uricani, la preț de apartament, continuă să facă valuri în Valea Jiului. De această dată, vorbim despre cei considerați vinovați. Senatorul PSD Cristian Resmeriță dă vina pe Cristian Roșu, pe care îl acuză de neglijență, dar și că ia bani din mai multe locuri.

90 de mii de euro este suma cu care a fost vândută calea ferată de administratorul judiciar al Complexului Energetic Hunedoara. E o neglijență, spun politicienii de aici, pentru că suma e ridicolă și linia ferată nici nu ar fi trebuit să fie vândută. Defapt, e chiar ilegal! Cristian Resmeriță, senator PSD: „A fost vândută de conducerea PNL și de către CA cu suma de 90.000 de euro. Cum să vinzi infrastructură feroviară? Știți cine a făcut-o? Și de ce? Pentru că administratorul de la CEH, domnul Roșu Cristian, care este administrator și azi, că CEH există și azi și care încasează sute de milioane și azi, din poziția de administrator la CEH și încă vreo o sută din poziția de membru al CA la CEVJ, nu a știut să transfere bunurile”.
Nu doar calea ferată nu a fost transferată și a putut fi vândută, dar senatorul spune că nici alte bunuri nu au fost transferate de la Complexul Energetic Hunedoara spre complexul nou-înființat, care acum ar fi în pericol să rămână fără piese necesare producției. „Nu au transferat inclusiv materiale de cupru, ori feroase, care sunt folosite pentru producția la zi. De exemplu: la mina Vulcan, au o combină, sau ceva. Nu a fost transferată și administratorul judiciar Emil Gros vrea să le vândă acum și să oprească producția la CEVJ”, a mai precizat senatorul Resmeriță.
Cristian Roșu, fost administrator special la CEH, și membru al CA nu a dorit să comenteze acuzațiile.
Nici Emil Gros, adminsitratorul judiciar nu a comentat.
Dar trebuie precizat faptul că, Legea 166/2022, care a intrat în vigoare în vigoare pe 05 iunie 2022, interzice achiziţionarea de la persoane fizice, piese precum cele utilizate în activitatea feroviară, de tipul şinelor, pieselor aparatelor de cale, materialului mărunt de cale, contraşinelor, ecliselor, părţilor componente ale instalaţiilor de siguranţa circulaţiei, cablurilor de semnalizare şi telecomunicaţii, componentelor instalaţiilor de electrificare, componentelor materialului rulant
Diana Mitrache