Cãldura porneste de miercuri, dar o simtim abia vineri

Complexul Energetic Hunedoara porneste alimentarea cu energie termicã a punctelor termice din Petrosani încã de miercuri, însã, potrivit celor de la Societatea de Termoficare din Petrosani, acolo unde mai sunt abonati aproximativ 2.200 de oameni, aceasta se va simti în case abia de vineri.
Instalatia dureazã pânã va fi amorsatã, desi punctele termice sunt pregãtite si pot oricând sã preia agentul termic de la Paroseni. „În mod normal, începând cu data de 1 noiembrie, urmeazã sã furnizãm  agent termic abonatilor din sistemul de termoficare. În momentul de fatã sunt 2.295 de apartamente bransate. Avem 179 de agenti economici si 19 institutii publice, dar abonatii trebuie sã stie cã, în urma conventiei semnate cu cei de la CEH, dacã doar de marti au pornit cazanele, probabil cã vineri abia vor fi parametrii corespunzãtori”, a spus Ovidiu Munteanu, director SC Termoficare  Petrosani, care a spus cã toate punctele termice sunt pregãtite sã preia agentul de la Paroseni.
Complexul Energetic Hunedoara a avut mai multe runde de întâlniri cu societatea de termoficare si le-a pus în vedere celor din Petrosani sã se asigure cã populatia va plãti pentru acest serviciu. Nu de alta, dar pretul nu a crescut, iar datoriile sunt mari, rãmase de anul trecut.
„Deocamdatã, costul a rãmas acelasi, pretul la Giga Caloria pentru populatie este 165,37 de lei. Anul trecut, cei de la Paroseni au facturat în jur de 4,770 milioane de lei, iar noi am achitat cam 3 milioane de lei, diferenta reprezentând sumele  neachitate”, a mai adãugat directorul societãtii de termoficare din Petrosani, Ovidiu Munteanu.
Executorii judecãtoresti au de recuperat deja, de la cei care au pierdut în instantã si trebuie sã îsi achite facturile, sume uriase, totalul datoriilor date spre executare fiind de 4,1 milioane de lei.
Cert este cã reteaua de termoficare este degradatã, iar ca sã o amorseze, celor de la Paroseni le ia cel putin 48 de ore, motiv pentru care populatia va astepta pânã la finele sãptãmânii.
Diana Mitrache

4 comentarii la „Cãldura porneste de miercuri, dar o simtim abia vineri

 • 31 octombrie 2017 la 19:15
  Permalink

  Vrem caldura in sistem centralizat ! Daca sar schimba tevile de termoficare de la Termocentrala Paroseni pana la usa apartamentelor atunci ar deveni rentabila termoficarea in valea jiului .

 • 31 octombrie 2017 la 21:08
  Permalink

  Mai ales la garaje ,casutele construite pe sub teava de termoficare si unele spalatorii

 • 1 noiembrie 2017 la 07:52
  Permalink

  Ce penibili sunt unii:”mai sunt abonati la sistemul de termoficare aprox 2200 de oameni”;O Munteanu:”2295 de apartamente”! Ce diferenta e intre 2200 oameni si 2295 apartamente? Jurnalismul de rahat din V Jiului!

 • 1 noiembrie 2017 la 10:20
  Permalink

  Hai sa nu mai fim rai !!! E bine ca se da caldura,…si e bine ca nu sa scumpit……

Comentariile sunt închise.