Câinii de la adăpost pot fi adoptați. Primăria caută un „pușcaș”

Sunt mai mulți câini în adăpostul de la Petroșani și ei pot fi adoptați în acest moment. Ei sunt strânși de pe străzi cu mijloace clasice, după ce Consiliul Județean Hunedoara nu s-a mai putut ocupa de activitatea aceasta, însă, autoritățile locale nu neagă că, periodic, aici ajung haite întregi, fără ca cineva să îi prindă pe cei care le dau drumul pe străzile orașului.
Zeci de câini au tot fost observați pe străzile de la Petroșani și nu numai, dar aici, timid, se conturează serviciul de ecarisaj. Mai mulți câini au fost strîși și duși la adăpost, unii la cererea expresă a oamenilor care sună să reclame că sunt agresivi și liberi pe străzi. Dar situația este departe a se fi rezolvat.
„Am luat autorizația pentru acea pușcă cu tranchilizante, dar încă nu putem să o folosim, pentru că trebuie să școlim un om pentru port-armă. Deocamdată, nu există posibilitatea în județul Hunedoara ca să îl instruim pentru acest permis, dar căutăm soluții in alte județe, așa încât să avem și această posibilitate cu pușca cu tranchilizant”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Municipiului Petroșani.
La adapost sunt acum mai mulți câini, mari și mici, iar de aici pot fi adpotați gratuit, însă, cei care îi vor lua vor răspunde pentru sănătatea lor și dacă ei vor ajunge din nou pe străzi.
„Cine dorește, poate să vină la adăpost. Fără costuri, poate să adopte un câine. Avem acum 28 de câini. Deja 12 au fost adpotați. Noi le luăm toate datele, știm ce câini iau și nu poate oricine să îi ia și apoi să îi lase pe stradă. O să îi putem monitoriza”, mai spune primarul din Petroșani. Zeci de câini au ajuns pe străzile din Valea Jiului în ultimul timp și nu este exclusă varianta potivit căreia, unii ajung la noi după ce sunt lăsați pe străzi din diverse mașini, neidentificate vreodată până acum.

Diana Mitrache