Bugetul la Lupeni cu pierderi si plusuri

Au pierdut mii de lei la modul nou de calcul al bugetului si cei din Lupeni spun cã se vor descurca maxim pânã în varã.  Apoi, totul se bazeazã pe Guvern, care, la rectificare va tine cont cã aceastã primãrie a pierdut niste bani din buget pentru cã nu i-a putut cheltui pânã la data la care s-au tãiat fondurile. Este vorba despre banii care au venit pentru inundatii, însã, Lucian Resmeritã spune cã are încredere cã nu se va bloca activitatea primãriei.  „Noi am fãcut în asa fel încât functionarea primãriei, cu salarii, iluminat, curãtenie, sã fie asigurate, dar nu am reusit decât pânã în iulie, maxim august. Sunt convins cã, în urma discutiilor pe care le-am purtat cu reprezentantii Guvernului, aceste probleme pe care le au mai multe primãrii, vor fi rezolvate. Asteptãm cam 100 de miliarde de lei vechi, cât am pierdut din modul de calcul al Guvernului”, afirmã Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Sunt si plusuri venite de la Guvern, care, spune Lucian Resmeritã, a agreat finantãri uriase numai pentru acest oras. „Avem finantatã o grãdinitã de cãtre Guvern, care va fi nou- noutã, avem sanse sã demarãm anul acesta lucrãrile la cinematograf, care numai acela costa 50 miliarde de lei vechi. Am reusit sã atragem prin PNDL, zeci de miliarde, iar de luna viitoare începem lucrãrile la un bloc ANL”, a mai spus Resmeritã.
Toate primãriile au pierdut sume mari de bani, iar acum sperantele sunt îndreptate spre Guvernul României, care a promis bani la rectificarea din vara acestui an.
Diana Mitrache