Aproape 422 de mii de lei vor fi alocati pentru ca bugetarii, angajati în administratia localã de la Vulcan sã devinã competitivi si sã învete cum sã se poarte, asa încât administratia sã îsi ridice nivelul actual.
Primarul Gheorghe Ile spune cã a câstigat un proiect a cãrui implementare a demarat în luna februarie si va tine pe durata unui an si aproape jumãtate, iar banii vor ajunge pentru ca oamenii sã urmeze cursuri de îmbunãtãtire a cunostintelor si aptitudinilor lor. „În luna februarie, noi am câstigat un proiect si, de data aceasta, venim în fata publicului cu detalii. Se numeste „Management performant în administratia publicã localã” si aici vom implementa cu o firmã din Craiova, în cadrul primãriei municipiului Vulcan, mai multe proiecte, asa încât cetãtenii municipiului Vulcan sã beneficieze de servicii mai performante, ca sã fie multumiti de ceea ce primãria le oferã. Cred cã acest proiect va fi unul de amploare, finantat din fonduri nerambursabile”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.
Un numãr de 120 de angajati ai primãriei din Vulcan vor fi scoliti în acest proiect, iar primarul spune cã asta va fi cheia spre o administratie modernã.
„Se vor organiza cursuri de perfectionare cu întreg personalul si cu consilierii locali si alte persoane.  Vom învãta cu totii cum se vorbeste cu cetãteanul, cum îl tratãm la primãrie, cum le rezolvãm problemele  oamenilor si, toate la un loc, se numesc performantã”, a completat primarul.  Primãria din Vulcan va aloca pentru acest proiect aproximativ 8.400 de lei si, dupã cele 16 luni în care va fi implementat, relatiile cu publicul si capacitatea angajatilor de a lucra  competitiv va fi crescutã.
Diana Mitrache