[ Bufniță salvată de un medic veterinar ]

Un superb exemplar de bufniță a ajuns la medicul veterinar de la Petroșani, pentru a fi salvată. Are nevoie de îngrijiri, pentru că nu își poate folosi picioarele, ea fiind găsită în zona Coloniei din Petroșani, unde ar fi căzut într-un șanț.
Pasărea a ajuns la veterinar acum câteva zile și este îngrijită ca o regină, fiind atracția cabinetului, atunci când i se face tratamentul și masajul. Este foarte docilă și pare că se recuperează cu fiecare zi, pentru că deja s-a obișnuit cu noua ei locuință și mănâncă și nu se mai teme de Erika, atunci când vine să îi facă masaj. Are o problemă la picioare și nu poate să prindă nimic cu ghearele, deocamdată.
„A ajuns la noi, după ce mi-a adus-o o prietenă. Mergând spre serviciu, acum câteva zile, a văzut-o căzută. Nu se mișca, era letargică. Noi deja îi administrăm un tratament și, încet-încet, starea ei se îmbunătățește și, cât de curând o vom reda în natură”, a spus dr. Amalia Iordache, medic veterinar.
La cabinetul medicului veterinar, bufnița, care încă nu a primit un nume, face recuperare, masaj și devine, cu fiecare zi, mai vioaie.
„A fost un traumatism, cumva s-a lovit de ceva și așa a ajuns în starea aceasta, pentru că temperatura de afară nu a fost atât de scăzută ca să fie o problemă pentru ea. Este o specie protejată, de care trebuie să avem grijă, pentru că, din păcate, sunt tot mai puține și locul lor este în natură”, a explicat medicul veterinar.
Dar aici, la cabinetul veterinar, au mai ajus și alte specii de păsări, iar toate au fost tratate și salvate. „Anul acesta am avut și o barză, care, la fel, tot așa a adus-o la noi cineva. Plecase cu stolul spre țările calde și a căzut în curtea unui om. Am ținut-o vreo săptămână, i-am făcut tratament și am hrănit-o, după care am dus-o într-un loc unde știam că toamna se adună berzele și după două zile a plecat cu celelalte”, a mai spus dr. Amalia Iordache. Imediat ce se va recupera pe deplin și va putea să își folosească ghearele, pasărea va ajunge în arealul ei natural, pentru că va fi eliberată.

Diana Mitrache