Blocul-fantomă din Aeroport e istorie

O lună și jumătate a durat, cu aproximatie, demolarea scheletului de clădire ce a rămas ridicat în Cartierul Aeroport de ENE, încă din Epoca de Aur.

Blocul nu a fost niciodată terminat și, de-a lungul timpului, zeci de oameni fără adăpost au locuit acolo. Terenul a fost adus la forma inițială, dar vor mai fi, cel mai probabil, lucrări la ceea ce a fost cândva fundația blocului. Acestea, însă, au fost oprite din cauza vremii.
Reprezentanții companiei, împreună cu autoritățile locale, au început lucrările de demolare a clădirii abandonate din proprietatea E-Distribuție Banat, de pe Str. Aviatorilor din Petroșani, în luna noiembrie a anului trecut.
Spațiul demolat a fost lăsat îngrădit, pentru că mai sunt lucrări de efectuat acolo. Finalizarea lor și aducerea terenului la starea inițială, urmează să se realizeze în prima parte a anului 2022, în funcție de condițiile meteorologice. Cheltuielile cu demolarea le-a suportat proprietarul clădirii care este ENEL-ul, iar terenul va primi, ulterior, o nouă destinație. Inițial, aici se va construi o parcare, așa cum au declarat autoritățile locale. Zona a fost luată în calcul, cu ani în urmă, și pentru construiea stației de îmbarcare a unei eventuale telegondole care să urce în Parâng.
De 3 decenii, însă, construcția a ținut doar umbră locatarilor de aici, care acum au vizibilitate.
Diana Mitrache