Mii de procese are ApaServ Valea Jiului SA cu cei care nu îsi plãtesc facturile din diverse motive. Iar pe lângã actiunile în instantã, conducerea furnizorului de apã potabilã taie apa potabilã tuturor datornicilor, cu toate problemele sau scandalurile pe care le implicã acest lucru.

Directorul ApaServ Valea Jiului SA, Costel Avram, îl acuzã pe unul dintre moderatorii de televiziune din Valea Jiului de santaj si este decis sã facã o plângere penalã la CNA împotriva acestuia. Totul a pornit de la sistarea apei potabile, din cauza datoriilor, în Cartierul Dimitrov, unul dintre cele mai bine cotate din Valea Jiului, unde locuiesc multi oameni cu functii în diverse domenii. Pe lângã valul de proteste stârnit, unul dintre realizatorii de emisiuni TV a luat apãrarea celor care au rãmas fãrã apã, dar Avram spune cã în spate ar fi interese financiare din partea moderatorului.

„Cel care modera dintr-o datã tinea la oameni, îi pãsa cã afarã erau 35 de grade, iar operatorul de apã a oprit serviciile pe care le presteazã fatã de asociatie. Dacã domnul 1-1moderator primea banii de la Costel Avram, nu era nicio problemã,

nici nu îl mai interesa problema celor 35 de grade. Voi cere astãzi (n.r. marti) un drept la replicã la acea televiziune si voi face o plângere la CNA din cauzã cã nu am fost sunat sau nu am fost contactat, ca si operatorul sã îsi spunã pãrerea, dar asta este altã problemã. Pe acel domn nu îl interesau cele 35 de grade, ci sã îi dau bani, dar nu îi voi da nici un leu!”, a  declarat Avram. Acesta a explicat cã blocurile care apartin de Asociatia de Proprietari Carpati, din Dimitrov, au rãmas fãrã apã din cauza datoriilor imense pe care le înregistreazã si nici nu si-au respectat angajamentele.

Sute de miliarde datorii

Iar debransãrile vor continua pentru toti datornicii, pentru cã politica ApaServ este de a recupera banii, nu de a mãri pretul la apã, asa cum se întâmplã în tarã de la 1 iulie. „În România, toti operatorii de apã mãresc pretul începând cu data de 1 iulie, inclusiv ApaProd Deva. Noi nu vom mãri pretul apei. Si atunci întreb, cum pot sã functionez în conditiile în care nu îmi recuperez debitele? La ora aceasta avem 168 de miliarde de lei vechi de încasat, din care 52 de miliarde sunt la doi agenti economici care sunt în faliment – societãtile de interes local din Vulcan si Lupeni. În rest, am 26 de miliarde de lei vechi la asociatiile de proprietari si 89 de miliarde de lei la abonatii casnici. În total, 69 la sutã din datorii sunt de la populatie si de la asociatiile de proprietari. Trebuie sã fac în asa fel încât cei care nu plãtesc, sã-i constrâng.

Pentru a nu suferi alãturi de cei rãu – platnici, consumatorii de apã potabilã au posibilitatea bransamentelor separate, pe care orice firmã le poate realiza, iar proiectul necesar în acest sens va fi fãcut de ApaServ gratuit pentru abonatii sãi.

Carmen Cosman