Bloc vandalizat de locatari

9Administratia localã de la Petrila a reabilitat si modernizat în urmã cu câtiva ani blocurile turn din 8 Martie. Acum, zona aratã ca dupã rãzboi. Unele din geamuri au dispãrut, acestea fiind vândute de locatari.  Zona este cunoscutã ca fiind una cu probleme.

”Administratia localã a luat mãsuri pentru reabilitarea mai multor blocuri din orasul Petrila, trei blocuri din 8 Martie, blocul 18, 23 si 27 au fost reabilitate prin programul  Companiei Nationale de Investitii fãrã nicio contributie din partea locatarilor, blocul 18 si 23 sunt întretinute în mod corespunzãtor, din pãcate la blocul 27 cetãtenii care locuiesc în acest bloc nu au înteles sã facã acelasi lucru, sã pãstreze, sã gospodãreascã în conditii corespunzãtoare ce s-a fãcut. Este foarte rãu si rusinos din partea lor. Vom fi pusi în situatia de a da amenzi la toatã lumea pentru cã nu putem sã fim indiferenti de modul cum se rãspunde la aceastã problemã pentru cã s-au chletuit banii publici, banii statului si ar trebui sã aibã respect fatã de aceastã problemã”, a spus Ilie Pãducel, primarul orasului Petrila. Edilul îi caracterizeazã pe acesti cetãteni ca fiind lipsiti de educatie.

”Dacã vorbim de educatie ar trebui sã se facã educatie, din familie, de la scoalã, dar eu zic cã cei care sunt porniti sã facã rele mai greu se împacã cu educatia”, a mai spus edilul. Zona este cunoscutã si pentru sãrãcia în care trãiesc oamenii, dar si pentru infractiunile pe care acestia le comit.

Monika BACIU