Bilanţ la Consiliul Judeţean Hunedoara la împlinirea a patru ani de mandate

Preşedintele Mircea Flaviu Bobora a prezentat un raport detaliat al realizărilor din această perioadă, dar a punctat şi neajunsurile cu care s-a confruntat instituţia în derularea activităţii.
La întâlnirea desfăşurată în aer liber pe Esplanada Lapidariu a Muzeului au participat reprezentanţi ai presei, directori şi sefi de servicii din cadrul aparatului de specialitate, directori ai instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean Hunedoara.
”Atunci când am fost aleşi să conducem administraţia judeţeană, ne-am propus să dăm Hunedoarei direcţiile corecte de dezvoltare. Am propus un proiect de dezvoltare durabilă pe 5 direcţii ce reprezintă o viziune unitară de dezvoltare a judeţului nostru. Proiectul pe care l-am promis nu a fost unul politic, iar acest proiect s-a adresat tuturor locuitorilor judeţului Hunedoara. Acest proiect a însemnat un viitor mai bun pentru copiii noştri, un viitor prosper pentru judeţul Hunedoara, pentru că noi am muncit pentru a dezvolta judeţul Hunedoara prin oameni şi pentru oameni. Iar astăzi, suntem în măsură să aducem în faţa oamenilor, măsura muncii noastre care s-a concretizat prin fapte, nu vorbe.O atenţie deosebită am acordat susţinerii sistemului de sănătate, pentru că am considerat şi considerăm că viaţa şi sănătatea hunedorenilor sunt o permanentă prioritate a noastră. Am elaborat proiecte, am atras finanţări europene consistente şi am implementat proiecte de reabilitare, modernizare şi dotare a unităţilor medicale din subordinea Consiliului judeţean Hunedoara, de la Spitalul de Urgenţă din Deva şi până la sanatoriile pneumofiziologice de la Brad şi Geoagiu.În toţi aceşti 4 ani, am avut un parteneriat activ cu primăriile din UAT-urile judeţului, indiferent de culoarea politică a primarilor. am susţinut toţi primarii din judeţul Hunedoara în vederea accesării de finanţări guvernamentale prin PNDL 1 şi PNDL 2. Astfel, în judeţ au fost atrase prin ambele  programe peste 820 de milioane de lei, dar am avut şi alte proiecte comune, la care am contribuit cu fonduri de la bugetul public al judeţului Hunedoara. La fel am avut un parteneriat eficient cu societatea civilă în implementarea unor proiecte solicitate de ONG-uri în diverse domenii de activitate”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, preşedintele CJH.
Potrivit reprezentanţilor administraţiei judeţene, perioada 2016-2020 a fost una dintre cele mai bune din istoria ultimilor 3 decenii.