Bibliotecarul Avram Iancu porneste în cea mai grea întrecere din lume

Sportivul din Petrosani a lua startul la cel mai dificil urltramaraton din lume, care presupune parcurgerea a peste 600 de kilometri la Polul Nord. Artic 6633 este un test al vointei si pe lângã latura sportivã, o continuã luptã pentru supravietuire.
Bibliotecarul Avram Iancu a pornit în cursa pentru cucerirea Polului Nord, 6633 Arctic Ultra Marathon, o competitie extremã care presupune parcurgerea a peste 600 de kilometri la temperaturi si de -60 de grade Celsius. Startul competitiei (n.r. 9 martie 2018) s-a dat din Eagle Plains (Yukon) si se va încheia la Tuktoyaktuk, însã sportivii sunt obligati sã parcurgã traseul în cel mult opt zile. Avram Iancu a trecut primul test la fel ca si restul concurentilor care reprezintã România. Polisportivul din Petrosani s-a pregãtit pentru acest ultramaraton în conditii de iarnã grea, a alergat în Muntii Parâng la peste 2.000 de metri si a tras dupã el sania specialã cu care se va prezenta în concurs, aceasta cântãrind, împreunã cu echipamentul, circa 25 de kilograme. ”Dupã pãrerea mea, una dintre portiunile dificile de pe acest traseu este cea cuprinsã între punctele de control 5 si 6, deoarece între acestea este o distantã de 121 de kilometri, ceea ce înseamnã cã toti concurentii vor fi nevoiti sã doarmã afarã, sub cerul liber. De acea noapte îmi va fi foarte fricã. În rest, nu am temeri”, spunea Avram Iancu.
Bibliotecarul Avram Iancu este cunoscut pentru performantele prin care a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016, si apoi întreg cursul Dunãrii unde a înotat 2.860 de kilometri, în vara anului trecut. România are patru sportivi înscrisi în competitia extremã, printre ei fiind si câstigãtorul editiei din 2017, Tibi Useriu. Avram Iancu, Florentina Iofcea si Levente Polgar (primul sportiv cu dizabilitãti admis la acest concurs) vor încerca sã triumfe la Cercul Polar.
Maximilian Gânju

Un comentariu la „Bibliotecarul Avram Iancu porneste în cea mai grea întrecere din lume

  • 8 martie 2018 la 20:13
    Permalink

    La Polul Nord nu au fost NICIODATA minus 60 grade Celsius!In aceasta iarna au fost chiar temperaturi mai ridicate decat in Europa!De ce ne place sa facem asemenea exagerari?

Comentariile sunt închise.