Bazinul didactic de la Lupeni prinde contur

L a baza de agrement de la punctul de îmbarcare al telegondolei din Straja au început deja lucrările pentru bazinul de înot de aici. Este o lucrare mult așteptată și de cei din Lupeni, dar și de turiștii care vor veni la Straja, care după o tură de schi, vor putea să se relaxeze în apă.

După ce în martie s-au făcut primele măsurători topografice, de două săptămâni se lucrează efectiv în teren. Este vorba despre locația din zona Agrement de la poalele stațiunii Straja, acolo unde bazinul didactic prinde contur.
„Am reușit să îi dăm
drumul lucrării acum două săptămâni. Este un obiectiv pe care mi l-am dorit
dintotdeauna. Am
întâmpinat foarte multe obstacole pe parcursul anilor. Ne chinuim de vreo 4 ani și acum ne bucurăm mai mult că a început”, a spus Lucian Resmeriță,
primarul municipiului Lupeni.
Prin construirea bazinului de înot din Zona Agrement, Lucian Resmeriță, primarul din Lupeni, spune că va crea condiții atât pentru relaxare în timpul liber, dar și pentru cei care doresc sa practice sport de performanță la nivel competițional. Și, în plus, acolo sunt deja făcute aproape toate branșamentele necesare.
„Vom avea și o parcare de vreo 30 de locuri în zona respectivă, vom avea și un drum, pe care îl vom
construi pe un program de regenerare urbană și pot spune că am crezut mult în acest proiect. Avem în zonă și toate utilitățile, apă, curent, canalizarea e gata în câteva zile și facem
demersurile să fie acolo și gaz metan”, a mai precizat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.
Bazinul de înot, este amplasat în zona de
îmbarcare a telegondolei ce urcă la Straja și, așa cum spun autoritățile locale, va fi locul ideal de relaxare, vara și iarna, pentru turiștii care aleg stațiunea.
Stațiunea de munte Straja este una dintre principalele zone de atracție pentru schiori, iar construcția unui bazin de înot, la baza muntelui, ar putea fi exact ceea ce mai lipsea, pentru că turiștii să găsească aici un pachet complet.
Lucrarea este finanțată prin Compania Națională de Investiții care a dat peste 12 milioane de lei, iar termenul de execuție este de un an.
Diana Mitrache