Bazinul de la Petrila se deschide

B azinul didactic de la Petrila se deschide oficial. Primarul spune că
miercuri vor intra în apă primii doritori. Totul, însă, cu respectarea normelor de igienă, cu certificat de vaccinare și, desigur, cu teste PCR, în cazul celor ce nu sunt vaccinați.

Primii doritori vor putea să probeze apa bazinului de înot didactiv în această săptămână. Primarul Vasilică Jurca spune că este un moment mult așteptat de cei din acest oraș.
„Miercuri, 19 ianuarie, vom da drumul la bazinul de înot. Vom afișa de luni, pe pagina primăriei, programul, tarifele și modalitatea prin care doritorii pot veni la bazin”, a spus Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.
Cei care vor să vină la bazin trebuie să știe că luni este închis, iar elevii din Petrila au prioritate în fiecare zi, de la ora 9,00, la 15,00. De marți și până sâmbătă, programul este de la ora 9,00 la 21,00, iar duminica, de la 12,00 la 20,00.
Costul unei intrări este de 8 lei, pentru preșcolarii, elevii și studenții, care fac dovada cu un act că sunt înscriți la o formă de învățământ și 16 lei plătesc adulții, pe o intrare, care înseamnă maxim două ore.
Pot fi făcute și abonamente lunare, cu 12 ședințe, care costă 80 de lei, pentru elevi, sau 160 de lei pentru adulți.
Nu mai puțin de 47.970 de lei a alocat primăria Petrila din bugetul local, pentru realizarea branșamentelor, proiectul de construcție al bazinului fiind finanțat de Compania Națională de Investiții. Iar tehnologia de aici este una de ultimă generație. Bazinul a fost realizat dupã modelul celui de la Petroșani și este amplasat în imediata apropiere a Școlii nr 5 din localitate, școală situată în Cartierul 8 Martie.
Diana Mitrache